SON DAKİKA
Hava Durumu

Camala Eurovision finalinde

Eurovision 2016 şarkı yarışmasında Ukrayna’yı temsil eden Kırım Tatar sanatçı Camala, yarışmanın finalinde.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2016 00:09
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2016 00:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Camala Eurovision finalinde

Eurovision 2016 şarkı yarışmasında Ukrayna’yı temsil eden Kırım Tatar sanatçı Camala, yarışmanın final aşamasına geçti.
 
İsveç'in başkenti Stockholm'de 12 Mayıs tarihinde Eurovision 2016 şarkı yarışmasının ikinci yarı finali gerçekleşti. Ukrayna’yı temsil eden Kırım Tatar sanatçı Camala,
yarışmanın 14 Mayıs tarihinde yapılacak finaline katılabilecek.
 
61. kez düzenlenen geleneksel Eurovision şarkı yarışmasında Ukrayna'nın yanı sıra finale kalan ülkeler arasında Letonya, Bulgaristan, Sırbistan, Gürcistan, Polonya, İsrail, Litvanya, Belçika ve Avustralya yer aldı.
 
İsveç'in başkenti Stockholm'da, 12 Mayıs Eurovision 2016 şarkı yarışmasının ikinci yarı finalinde Ukrayna’yı temsil eden Kırım Tatar kökenli şarkıcı Camala, yarışmaya 1944 Kırım Tatar sürgününü konu alan "1944" adlı şarkıyla katıldı.
 
Bu yıl Eurovision şarkı yarışmasına 42 ülke temsilcisi katılıyor. Eurovision yarışmasının iki yarı finalinde 18’er sanatçı kendi ülkesini temsil etti ve aralarından 10’ar ülke finale geçebildi. Bunun dışında ev sahibi ülke İsveç ve yarışmaya finansal kaynak sağlayan beş ülke ve Büyük Beşli olarak bilinen: Almanya, Birleşik Krallık, Fransa, İspanya, İtalya direkt olarak finale çıkıyor.
 
Eurovision 2016 şarkı yarışmasının ilk yarı finalini geçen ülkeler; Azerbaycan, Rusya, Hollanda, Macaristan, Hırvatistan, Avusturya, Ermenistan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Çek Cumhuriyeti ve Malta oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.