SON DAKİKA
Hava Durumu

Camala'nın performansında alkışlar susmak bilmedi

Eurovision 2016 şarkı yarışmasında Ukrayna’yı temsil eden Kırım Tatar sanatçı Camala'nın şarkı yarışmasının ikinci provasında alkışlar susmak bilmedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2016 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2016 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Camala'nın performansında alkışlar susmak bilmedi

İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenecek Eurovision 2016 şarkı yarışmasında Ukrayna’yı temsil eden Kırım Tatar sanatçı Camala, şarkı yarışmasının ikinci provası kapsamında sahneye çıktı.
 
Eurovision’un 7 Mayıs tarihinde yapılan ikinci provası için Camala, üzerinde Kırım Tatar milli desenleri olan hayli şık mavi renkli bir kıyafet giydi. Camala’nın Basın Servisi, provada yapılan muhteşem fotoğrafları paylaştı.

Prova sırasında Camala’nın duygulandırıcı performansı nedeniyle provaya katılanlar uzun süre Camala’yı alkışladı.

Yapılan açıklamada, aynı gün Camala’nın, 1974 yılında Eurovision şarkı yarışmasının galibi olan “ABBA” adlı ünlü İsveçli grubun müzesini ziyaret ettiği, 2012 yılının Eurovision galibi İsveçli sanatçı Lorin ile bir araya geldiği de bildirildi.
 
Eurovision şarkı yarışmasının resmi Youtube sitesinde ise yarışma için yapılan ikinci provanın fragmanları yayınlandı.

Kırım Tatar kökenli Ukraynalı şarkıcı Camala, 21 Şubat günü düzenlenen Eurovision 2016 şarkı yarışmasının Ukrayna'daki elemelerinin finalinde en çok oy alarak Eurovision 2016'da Ukrayna'yı temsil etme hakkını elde etti. Camala, yarışmaya 1944 Kırım Tatar sürgününü konu alan "1944" adlı şarkıyla katılıyor.
 
Eurovision şarkı yarışmasının organizatörlerinden yapılan açıklamaya göre, Ukrayna’yı temsil eden Kırım Tatar şarkıcı Camala, 12 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek ikinci yarı finalde 15. sırada şarkı söyleyecek. Bu yıl 42 ülkenin temsilcisi katıldığı Eurovision şarkı yarışmasının ilk yarı finali 10 Mayıs’ta, yarışmanın finali ise 14 Mayıs’ta düzenlenecek.
 
Şarkı yarışması, Stockholm'un Ericsson Globe konser salonunda yapılıyor. Yarışma biletlerinin tamamı satışa sunulmasından kısa bir sonra satıldı. Yarışmanın yarı finali için en ucuz biletin fiyatı 11 euroyken, Eurovision finaline satılan en pahalı biletin fiyatı 280 euroyu buldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.