SON DAKİKA
Hava Durumu

''Çarlardan Kampçılara Kadar'' sergisi (FOTO, VİDEO)

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2012 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2012 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
''Çarlardan Kampçılara Kadar'' sergisi (FOTO, VİDEO)
Akmescit Merkez Tavrida Müzesi’nde Kırım’da turizm tarihini anlatan “Çarlardan Kampçılara Kadar” sergisi açıldı. Sergi, “Kırım Turizmi 225 Yaşında” adlı konferans kapsamında yapılıyor. 

Sergi, “İmparatoriçe’nin Büyük Seyahati”, “Muzaffer” Turistler”, “Kızıl Nice”, “Rus Rivierası”, “Kırım’ın Kartviziti” ve “Sovyetler Ülkesinde Turizm” gibi bölümlere ayrıldı. Bu bölümlerde Rusya İmparatoriçesi 2. Yekaterina döneminden başlayan ve Sovyet dönemine kadar uzanan dönemi anlatan eşyalar yer alıyor. Sergide toplam 230 eşya bulunuyor.

Sergide müzede ve özel koleksiyonlarda saklanan 18-20. yüzyıllara ait gravür, fotoğraf, taş baskı, belge yer aldı. Sergilenen eşyalar, Kırım’da Rus İmparatoriçe 2. Yekaterina’nın Kırım’a geldiği 1787 yılından başlayan ve Sovyet turizminin geliştiği 1860-1980’li yıllarına kadar varan Kırım turizminin gelişimini anlatıyor. Tavrida Merkez Müzesi Tarih ve Arkeoloji Bölümü Başkanı Marina Malgina, “Biz müze olarak tarihi temsil ettiğimiz için sergiyi Sovyet dönemiyle tamamladık. Biz bugünü değil, tarihi konu aldık.” dedi.

Malgina, bu tür serginin Kırım’da ilk kez yapıldığını, bunun için serginin benzersiz olduğunu vurguladı. Malgina, “Turizm konulu bazı fotoğraflar ilk kez sergileniyor.” dedi.

Rehberler ve Tercümanlar Birliği Başkanı Vladimir Kuznetsov, “Burada bildiğim dönemin ilginç fotoğrafları var. Tanıdığım ve artık hayatta olmayan çok insanların yüzlerini gördüm. Burada, 1960-1980’li yıllarında kurulan Kırım turizm okulunun kurucuları olan hocalarımın fotoğrafları yer alıyor. Bu çok ilginç bir sergi.” dedi.

Sergi, bütün yaz boyunca açık olacak.

Susana Üseynova, Emin Sadıkov, Osman Bayramaliyev

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.