SON DAKİKA
Hava Durumu

Çubarov, Kırım Tatar bayrağının yasaklanmasını yorumladı

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Çubarov, Camala’nın desteklenmesine odaklanılmasını gerektiğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2016 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2016 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çubarov, Kırım Tatar bayrağının yasaklanmasını yorumladı

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Eurovision 2016 şarkı yarışmasında Kırım Tatar bayrağının yasaklanmasını yorumladı.

Söz konusu kararın, etkinliği siyaseten etkilememesi için verildiğini ifade eden Çubarov, “Tabii ki, böyle bir karar hoşuma gitmedi. Ancak Kremlin’in bu yarışmayı siyasallaştırmasından dolayı meydana gelebilecek engellerden kaçınmak için organizatörlerin bu hakkı var” diye belirtti.

Çubarov, bayrak ile ilgili konuya ilişkin durumu gerginleştirmek yerine Eurovision 2016 şarkı yarışmasında Ukrayna’yı temsil edecek Kırım Tatar sanatçı Camala’yı desteklemeyi önerdi.

Daha önce İsveç'in başkenti Stockholm'de Mayıs ayında yapılacak olan Eurovision 2016 şarkı yarışmasında Kırım Tatar bayrağı, yarışmada açılması yasak bayraklar listesine dahil edilmişti.

Şarkı yarışmasının gerçekleştirileceği Stockholm Globe Arena konser salonunun resmi sitesinde yer alan bilgiye göre, Kırım Tatar bayrağı devlet bayrağı olmadığından dolayı şarkı yarışması sırasında açılması yasak olan bayraklar arasında yer aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.