SON DAKİKA
Hava Durumu

Dünya Mülteciler Günü sergisi (FOTO, VİDEO)

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2012 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2012 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Dünya Mülteciler Günü sergisi (FOTO, VİDEO)
Kırım Özerk Cumhuriyeti Etnik İlişkiler ve Sürgünden Dönen Vatandaşlar Komitesi Binasında Dünya Mülteci Günü dolayısıyla “Aynı Gökyüzü Altında” adlı fotoğraf sergisi açıldı.

Sergiyi Akmescit’te kayıtlı “Destek” Yurttaşlığa Kabul Fonu organize etti. Bu fon, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin partneri olup Ukrayna’da projeler yürütüyor.

Serginin açılış törenine Kırım Özerk Cumhuriyeti Etnik İlişkiler ve Sürgünden Dönen Vatandaşlar Komitesi Başkanı Edem Dudakov, Kırım Tatar Milli Meclisi Sekreterliği Başkanı Zair Smedlâyev katıldı.

Sergide mültecilerin zor yaşamını yansıtan Reutes, France Presse, Associated Press gibi dünyada önde gelen haber ajanslarının fotoğrafları yer aldı. Sergide, “Destek” fonunun yardım kampanyaları, barınak arayan ailelere ziyaret gibi faaliyetlerini yansıtan fotoğraflar da yer alıyor.

“Destek” Fonunun İcra Müdürü Ahtem Zeytullayev, bu serginin, Dünya Mülteci Günü dolayısıyla Akmescit’te yapılan ilk sergi olduğunu söyledi. Zeytullayev, günümüzde Kırım’da yaklaşık 20 tanınmış mültecinin bulunduğunu belirterek “Bu sergi, kendi evlerini, yerleştiği bölgeleri terk edip çadır kaplarında yaşamaya, farklı ülkelerde barınak aramaya, kendi hayatını düzeltmeye ve en önemlisi, kendi hayatını kurtarmaya zorunda kalan insanlara adandı. Bu sergi, böyle insanlarla dayanışmaya atılmış bir adım oldu.” dedi.

Kırım Özerk Cumhuriyeti Etnik İlişkiler ve Sürgünden Dönen Vatandaşlar Komitesi Başkanı Edem Dudakov, mültecilerin büyük kısmının savaş, açlık ve diğer belâlardan dolayı kendi memleketlerini terk etmek zorunda kalan kadınlar ve çocukların oluşturduğunu söyledi. Dudakov, “Bu soruna kayıtsız kalmak bana göre günah. Çünkü bu konuda her insana yardım etmek lazım. Biz onları çok iyi anlıyoruz, hissediyoruz, çünkü biz buna benzer bir şey olan, sürgünü yaşadık. Biz de sürgün zamanında başka ülkeye düştük ve mültecilerin sorunlarına benzer olan problemlerle karşılaştık.” dedi.

Etkinlik sırasında mültecilerin sorunları konusunda belgesel ve sosyal reklamlar gösterildi. Sergi 27 Hazirana kadar devam edecek.

Susana Üseynova, Ayder İslâmov, Osman Bayramaliyev
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.