SON DAKİKA
Hava Durumu

Emine Üseyin, Kosova’da yapılan Türk Şiir Şöleninde Kırım’ı temsil etti (FOTO)

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2011 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2011 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Emine Üseyin, Kosova’da yapılan Türk Şiir Şöleninde Kırım’ı temsil etti (FOTO)
AKMESCİT / SİMFEROPOL (QHA) -  Emine Üseyin, 24-27 kasım tarihleri arasında Kosova’nın Prizren şehrinde yapılan Türkçe’nin 9. Uluslararası Şiir Şöleni’nde Kırım’ı temsil etti.
Türk Yazarlar Birliği (TYB) tarafından düzenlenen bu yılki şiir şöleni Türkiye Cumhuriyeti’nin milli marşını yazan Mehmet Âkif Ersoy’un aziz hatırasına adandı. İlki 1992 yılında Bursa’da yapılan şölen, daha sonra Almatı (Kazakistan), Aşkabat (Türkmenistan), Girne (KKTC), Strasbourg (Fransa), Akmescit’te (Kırım), Üsküp (Makedonya) ve son olarak Bakü (Azerbaycan)’de gerçekleştirilmişti.
Emine Üseyin, QHA’ya yaptığı açıklamada, şölende Çuvaşistan, Irak, İran, Almanya, Hollanda, Kırgızistan, Azerbaycan, KKTC, Makedonya, Türkiye ve Gürcistan gibi 22 ülkeden katılımcının olduğunu kaydetti. Şairler, şölen kapsamında Kosova’nın Sultan Murat Türbesi gibi tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret ettiler. Prizren, Mamuşa, Suşitsa gibi şehirlerde çeşitli konferanslar ve şiir fasılları düzenlendi. Emine Üseyin, bu fasıllarda “Man Tatar Poçtacıyım”, “Ah, Bülbül, Sen Ötsen, Susar Kargalar” gibi şiirlerini okudu. Emine Üseyn, “Şölenle ilgli izlenimlerim çok olumlu. Büyük bir manevi zenginlik kazandım. Fikirlermizi, izlenimlerimizi paylaştık. Çeşitli toplulukların şiir sanatı ile tanıştık.” şeklinde konuştu.
Susana Üseynova

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.