SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan Camala'yı tebrik etti

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna'yı temsilen katıldığı Eurovision Şarkı Yarışması'nda 1944 şarkısı ile birinci olan Kırımlı Tatar sanatçı Camala'yı bu sabah telefonla arayarak kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2016 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2016 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Erdoğan Camala'yı tebrik etti

Edinilen bilgiye göre Türkiye Cumhurbaşkanı, Ukrayna'yı temsilen katıldığı yarışmada birinci olan Kırımlı Tatar sanatçı Camala'yı bu sabah telefonla arayarak kutladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kırım Tatarlarının yaşadığı zulmü anlatan "1944" adlı şarkısıyla Eurovision'da birinci olan Camala'ya bundan sonraki sanat yaşamında da başarı dileğinde bulunduğu kaydedildi. Kırımlı Tatar sanatçı Camala'nın da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik telefonunun kendisini çok duygulandırdığını kaydederek, teşekkürlerini ilettiği öğrenildi. 
 
Bu yıl İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen Eurovision 2016 şarkı yarışmasında Ukrayna’yı temsil eden Kırım Tatar kökenli sanatçı Camala, yarışmanın 14 Mayıs 2015 tarihinde yapılan finalinde birinciliği elde etti. Camala’nın 1944 Kırım Tatar sürgününü konu alan "1944" adlı şarkıyla katıldığı yarışmanın ikincisi, Avustralya temsilcisi ve üçüncüsü, Rusya temsilcisi oldu.
 
San Marino, Gürcistan, Bosna Hersek, Danimarka, Moldova, Letonya, İsrail, Makedonya, Polonya ve Sırbistan’ın profesyonel jürisi Camala’nın performansı için en yüksek 12 puanı verdi.
 
Avrupa Yayın Birliği’nin kurallarına göre, Eurovision şarkı yarışmasında birinci olan ülke, sonraki yılda Eurovision’a ev sahipliği yapma hakkını elde ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.