SON DAKİKA
Hava Durumu

Euromeydan olaylarının 1. yıldönümü vesilesiyle Camala'dan yeni şarkı

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2014 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2014 10:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Euromeydan olaylarının 1. yıldönümü vesilesiyle Camala'dan yeni şarkı

Ünlü Kırım Tatar ses sanatçısı Camala ve Ukraynalı “Bumboks” grubunun solisti Andrey Hlıvnyuk, Euromaidan olaylarının birinci yıldönümü vesilesiyle “Zliva” (Sağanak) adlı şarkıyı seslendirdi.

Camala’nın seslendirdiği şarkının klibinde Euromaidan olaylarının görüntülerine yer verildi. Şarkının bestesi Dmitriy Şurov'a ait.

Kiev’de bugün, 21 Kasım tarihinde Euromaidan’ın birinci yıldönümü vesilesiyle yürüyüş, miting ve anma konseri düzenlenecek.

Ukrayna hükümetinin AB ile Ortaklık Anlaşmasını askıya almasının ardından, 21 Kasım 2013’te Kiev Bağımsızlık Meydanı’nda Euromaidan olarak anılan eylemler başlamıştı. Eylemler, 2014 yılının Şubat ayında, Ukrayna’nın eski Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ve çevresinin ülkeden kaçmasıyla son buldu. Euromaidan eylemleri sırasında yüzden fazla kişi hayatını kaybetti ve bundan dolayı eylem sırasında ölenler Semavi Yüz olarak adlandırılmaya başladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, 13 Kasım tarihinde Ukrayna’da 21 Kasım tarihinde Haysiyet ve Özgürlük Günü’nün kutlanmasına ilişkin kararnameyi imzaladı. Cumhurbaşkanı Poroşenko’nun Kiev’de düzenlenecek anma etkinliklerine katılması bekleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.