SON DAKİKA
Hava Durumu

Genç Şefika ulusal televizyonda yeteneklerini sergiledi (VİDEO)

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2012 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2012 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Genç Şefika ulusal televizyonda yeteneklerini sergiledi  (VİDEO)
Oktabrskoye (Buyuk Onlar) kasabasından Kırım Tatar lise öğrencisi Şefika Tatarisova (14) 2 Aralık tarihinde katıldığı “Çocukların Sesi” (Golos Deti) adlı televizyon yetenek şovunda Ukrayna’nın ünlü “Vopli Vidoplyasova” (Vidoplyasov’un Çığlıkları) müzik grubunun lideri Oleg Skripka tarafından geleneksel Hayaller Ülkesi (Krayına Mriy) festivaline davet edildi.

Yarışmanın jüri üyelerinden Skripka, “Ben gerçekten şarkıyı beğendim ve seni dinlerken Kırım'ın ot kokusunu hissettim. Herkesin huzurunda seneye seni Hayaller Ülkesi festivaline davet etmek istiyorum. Sana ve tüm Kırım Tatar halkına sağlık ve ilham diliyorum!" dedi.

Şefika Kırım Tatar milli kıyafetini giyerek Kırım Tatar halk şarkısını seslendirdi. Ancak hiçbir jüri üyesi kendisine bir üst tura çıkma şansı tanımadı. Şarkıcı Oleg Skripka Şefika ile Kırım Tatar dilinde selamladı. Yarışmanın diğer bir jüri üyesi ünlü şarkıcı Tina Karol, Şefika’nın şarkısında "bir şey eksikti" yorumunu yapınca Oleg Skripka, Kırım Tatar türküsü söylemesinin onun tarzında bir kısıtlamayı getirdiğini kaydetti. Skripka, “Kısıtlama, Kırım Tatar şarkı söyleme usulünün özelliklerinden birisidir. Kız ölçülü, iffetli olmalı.” diye kaydetti.

Ulusal yayın yapan 1+1 kanalı Kırımlı genç şarkıcıyı ve ailesini tanıttı, aile içindeki Kırım Tatarca konuşmalara yer verdi. Tanıtım filminde Şefika’nın başka çocuklarla sohbetinde dış görünüşünün nedenlerini açıkladı. Mütevazi davranışlarının, giyiminin ve hatta makyajının Kırım Tatar geleneklerini yansıttığını aktarıldı.

Asibe İbadullayeva




QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.