SON DAKİKA
Hava Durumu

Halk sanatları ustaları Kezlev’de buluşacak

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2012 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2012 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Halk sanatları ustaları Kezlev’de buluşacak
Kırım’ın farklı bölgelerinde yaşayan halk sanatları ustaları, 23-26 Ağustos tarihleri arasında Kezlev’de yapılacak 9. Kezlev Kapısı Kırım Tatar ve Türk kültürü festivaline katılacak.

Kezlev Belediye Şurası basın servisinin verdiği bilgiye göre ustalar, festivalin son gününde yapılacak Kezlev’in Halk Sanatları Panoraması sergisinde kendi eserlerini sunacaklar.

Kezlev Belediye Şurası Etnik İlişkiler Bölümünün verdiği bilgiye göre sergi, Ukrayna Halk Ressamı Mamut Çurlu’nun Kırım Stili (Krımskiy Stil) Projesi kapsamında yapılacak. Sergide nakış, dokumacılık ve kuyumculuk sanatının örnekleri ile seramik, keçe ve demirden yapılmış eserler yer alacak. Sergide ayrıca La Richesse Müzesinde bulunan Kırım Tatar milli kıyafete giydirilmiş kuklalar ve gravürlerin yanı sıra maket ve fotoğraflardan oluşan halk mimarisi sergisi, eski Kırım Tatar silahları, Kırım Tatar halk yemekleri yer alacak. Sergi kapsamında Eldar Guseynov çömlekçilik, Elvira Osmanova çift nakış ve altın iple nakış, Sabriye Eyüpova dokumacılık konusunda seminer verecek.

Osman Bayramaliyev 
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.