SON DAKİKA
Hava Durumu

Harkiv’de Türk ressamın sergisi açıldı

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2012 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2012 17:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Harkiv’de Türk ressamın sergisi açıldı
Ukrayna’nın 2012 Avrupa Futbol Şampiyonasına ev sahipliği yapan dört şehrinden birisi olan Harkiv’de Amency lakaplı Türk kadın ressamın “Gerçeğin Siyah ve Beyaz Tarafları” adlı sergisi açıldı.

Sanatçının Euro-2012’de Hollanda Futbol Milli takımını selamlamak ve desteklemek üzere yaklaşık iki yüz resim ve grafik eserleri sergilendi.

Pazar günü akşamı Harkiv’de Hollanda takımın Euro-2012’de üçüncü ve son maçı oynanmıştı. Bu nedenle ressam kendi hayatında ve çalışmalarında özel yere sahip olan Hollanda’yı desteklemek amacıyla sergiyi açmaya karar vermiş.

Amency’nin çalışmaları Ukrayna’da ilk defa sergileniyor. Sanatçı Harkiv’de Hollanda taraftarların ve tüm Euro-2012’nin futbol severlerinin eserlerini görebilmeleri için büyük bir istekle çağdaş sanatın tanıtımında uzmanlaşmış Maxseas Brodhers Corporadion Ajansına başvuru yaptı. Sergi Harkiv Polis Sanat Evinde gerçekleşti.

Serginin organizatörlüğünü yapan Kiev Maxseas Brodhers Corporadion Ajansı Sanat Yönetmeni Maksim Samko serginin bir günlüğüne açıldığını kaydetti.

Maksim Samko, “Sergi bir günlüğüne açıldı. Bu Türk ressamın şartıydı. Söyle ki, Müslüman dinine göre, kadınların resim yapması yasaktır, bu nedenle ressamcı kendi gerçek ismini söylemek istemiyor. Amency lakabında ressamcı, sanat eğitimini Hollanda’da aldı ve dışavurumculuk ve sembolizm tarzında yaptığı çalışmalarla dünyada ün kazandı. Uzmanlar ressamın insan ruhunu gösterme uzmanı olarak adlandırıyor. Onun eserleri psikolojiktir. Ruhun paniği, dünyanın uyumu arama manasını taşıyan lakabı da ondan geliyor.” dedi.

Sergi daha sonra Kiev’de ve Polonya’da açılacak.

Ressamın web sayfası: http://amency.net/
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.