SON DAKİKA
Hava Durumu

Herson bölgesinde “Dostluk” Kırım Tatar kültürü festivali yapılacak

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2007 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2007 09:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Herson bölgesinde “Dostluk” Kırım Tatar kültürü festivali yapılacak
Bu yıl Ekim ayında Herson Bölgesi Novotroitsk kasabasında “Dostluk” adlı üçüncü Kırım Tatar kültürü festivali yapılacak. Festivali düzenleme fikri Novotroitsk Bölgesi Meclisi Başkanı Cafer Navruzov’dan geldi. Bu yıl festivale; Ukrayna sanat eylemcisi Ali Alimov yönetimi altındaki tanınmış Kırım Tatar halk oyunları topluluğu “Uçan-Su” (Akmescit), Melitopol Kırım Tatar halk oyunları topluluğu “Güzel Kırım”, Herson bölgesi Oktyabrsk ilçesinin Kırım Tatar halk oyunları topluluğu “Elmaz”, Gülnara Nazimova yönetimindeki Novotroitsk halk oyunları topluluğu “Sarı Bulat” ve diğer bir kaç topluluk katılacak.

Şenliğin organizatörlüğünü Cafer Navruzov, Zarema Navruzova ve Gülnara Nazimova aktif üyelerin bulunduğu organizasyon komitesi üstlendi.

Organizasyon komitesi, festival organizasyonunda Kırım Tatar Milli Meclisinin her yıl büyük katkılada bulunduğunu bildirdi. Bunu Novotroitsk bölge meclisinin başkanı Cafer Navruzov ve “Sarı Bulat” topluluğunun yöneticisi Gülnara Nazimova bildirdi.

Organizasyon komitesi isteyen herkesi “Dostluk” festivaline davet ediyor. QHA festivalin yapılacağı kesin tarihini bildirecek.

Haber: Envet Abibulla

Çeviri: Lilya Emiruseinova
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.