SON DAKİKA
Hava Durumu

In-Grid Kırım’da konser verdi (FOTO)

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2012 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2012 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
In-Grid Kırım’da konser verdi (FOTO)
Dünyaca ünlü İtalyan sanatçı Ingrid Alberini, bilinen sahne adıyla In-Grid, Akmescit’in adının Simferopol olarak değiştirilmesinin 228. yıldönümü dolayısıyla yapılan etkinlikler kapsamında yapılan konserde sahne aldı.

Akmescit Belediye Şurası basın servisinin verdiği bilgiye göre şenlikler Kuybışevo Meydanından Lenin Meydanına kadar yapılan kostümlü geçitten başladı. Geçide Akmescit’in kardeş şehri Alman Heidelberg’ten gelen Fanfarenzung üflemeli müzik aletler bandosu, takma ayak tiyatrosu, Akmescit’te bulunan farklı dernekler, spor okullarının öğrencileri katıldı.

Kırım Başbakan Yardımcısı Valeriy Palçuk, konserin açılış törenini açarken Kırım Başbakanı Anatoliy Mogilyov’un tebrik mesajını okudu. Mogilyov’un tebrik mesajında şöyle deniliyor: “Simferopol zengin tarih ve kültür geleneklerine sahip. Günümüz Simferopol’ü, Kırım’ın idari, iş, bilim, siyasi, kültürel merkezi ve Kırım’ın en güzel şehirlerinden biridir. Burada gerçekten yetenekli ve çalışkan insanlar yaşıyor. Birlikte Kırım’ın başkentini hakikaten başarılı, konforlu ve rahat yapacağımızdan eminim.” dedi.

Akmesct Belediye Başkanı Viktor Ageyev, şehir sakinlerini tebrik etti. Konuşmalardan sonra konser yapıldı. Konserde özel olarak davet edilen İtalyan yıldız In-Grid sahne aldı. Viktor Ageyev, İtalyan yıldıza teşekkür etti ve bir buket gül hediye etti.

Şenlikler havai fişek ve lazer gösterisiyle sona erdi.

Akmescit Belediyesi, şehrin resmi kuruluşu olarak 1784 yılını kabul ediyor. Ancak şehrin 2. Yekaterina tarafından işgal edildiği 1784 yılını Akmescit’in kurulduğu tarih olarak kabul eden Rusya yanlısı siyasetçiler halkı yanlış bilgilendiriyor. 1508 yılında kurulan Kebir Cami gibi eski binalar, şehrin 2. Yekaterina işgalinden çoktan önce var olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla kutlanan gün, şehrin kuruluş günü değil, Akmescit’in Simferopol olarak adlandırılmasını temsil ediyor.

Mavile Abkermova, Osman Bayramaliyev

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.