SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgal altındaki Kırım işgalcilerin cebini yakıyor

Rusya tarafından işgal edilen Kırım, sözde Rusya'nın en pahalı turlar arasında yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2018 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2018 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgal altındaki Kırım işgalcilerin cebini yakıyor

Rusya tarafından işgal edilen Kırım, Rusya Tur Operatörleri Birliği tarafından hazırlanan en pahalı turlar arasında yer aldı. 
 
Rusya Tur Operatörleri Birliği’nin hazırladığı sıralamaya göre Rus işgali altındaki Kırım, en pahalı 15 tur arasında 12. sırada yer aldı. 4 yetişkin ve 2 çocuk için Kırım’daki Mriya Resort & Spa 5* kompleksinde bir tatil turunun ücretinin 1 milyon 775 bin ruble (29,5 bin dolar) olduğu ifade edildi. 
 
31 günlük tur programına barınma, günde üç öğün beslenme (açık büfe), sağlık hizmetleri ve otelin tüm altyapısını kullanma imkanı dahil edildi. Bununla birlikte uçak biletleri hesaplamalarda dikkate alınmadı.
 
Rusya’daki ünlü Anapa ve Soçi şehirlerindeki tesislerde tatil yapmanın Rus işgali altındaki Kırım’da tatil yapmaktan daha ucuz olduğu görüldü. Söz konusu şehirler Rusya Tur Operatörleri Birliği’nin sıralamasında 13. ve 15. sırada yer aldı. Anapa’daki en pahalı tur, 1 milyon 668 bin rubleyken (27,8 bin dolar), Soçi’deki en pahalı tur turistlere 904 bin 100 rubleye (15 bin dolar) mal oldu. 
 
Listenin ilk sırasında Moskova-Pekin güzergâhındaki 15 günlük Trans Sibirya Demiryolu turu yer aldı. Tur çerçevesinde Rusya, Moğolistan ve Çin’deki önemli tarihi ve kültürel merkezlerde molalar verilerek gerçekleştirilen söz konusu turun fiyatı 8 milyon 500 ruble (141,6 bin dolar) oldu.
 
Bilindiği gibi daha önce Rusya Federal Turizm Ajansı, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın, Rusların yılbaşı tatili için tercih ettiği güzergahlardan olmadığını bildirmişti. Rusya’da yılbaşı tatili için en popüler güzergahların St. Petersburg, Moskova ve Soçi olduğu belirtilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.