SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalcilerden yabancı turist iddiası

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın sözde yönetimi, ilk yabancı turistlerin tatil için yarımadaya geldiğini ileri sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2017 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2017 23:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalcilerden yabancı turist iddiası

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın sözde yönetimi, tatil sezonunun başlamasıyla birlikte işgal edilen yarımadaya ilk yabancı turistlerin geldiğini iddia etti.



154997
 
Konuyla ilgili Rus propaganda medyalarına konuşan sözde Kırım Parlamentosu’nun Tatil ve Turizm Komitesi başkanı Aleksey Çernyak, işgal edilen Kırım’da tatil sezonunun aktif safhasının Mayıs bayramları öncesinde (1 Mayıs İşçi Bayramı ve 9 Mayıs Zafer günü) 29 Nisan tarihinde başladığını ileri sürdü. Bu bağlamda Kırım’daki tüm şehir ve bölgelerde iki gün devam eden toplu kutlama etkinlikleri ve konserlerin düzenlendiği savunuldu.
 
Aleksey Çernyak, “Mayıs ayındaki bayramlarda tatil yapmak için Kırım’a İtalyan, Türk turistler geldi. Tatil sezonu yüksek düzeyde başladı. Hiçbir olağanüstü hal olmadı, şikayet alınmadı.” şeklinde konuştu.
 
Ayrıca Aleksey Çernyak, yabancı turistlerin şimdilik Kırım’a organize edilmiş turist gruplar halinde değil de bireysel şekilde geldiğini ileri sürdü.



Daha önce işgalcilerin Kırım turizmine bir darbe daha vurmaya hazırlandığı bildirilmişti. Rusya hükümeti, işgal edilen Kırım’a tatil için gelen turistlerden günlük 100 ruble (yaklaşık 2 dolar) tutarında vergi toplamasına izin veren yasa tasarısını onayladı.
 
Öte yandan Kırım’ın sözde Tatil ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’deki tatil tesislerinin, fiyatlar ve servis düzeyi açısından yarımadadakileri geride bıraktığını da itiraf etmişti.



 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.