SON DAKİKA
Hava Durumu

İzmaylov ve Sarıhalil Lvivlilere ustalıklarını gösterecek

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2013 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2013 10:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İzmaylov ve Sarıhalil Lvivlilere ustalıklarını gösterecek

Bu yılın sonunda Lviv’de düzenlenecek olan 4. Kırım Tatar Kültürü Festivalinde Enver İzmaylov ve Elvira Sarıhalil sahneye çıkacak.

Festivalin organizatörü Alim Aliyev, QHA’ya yaptığı açıklamada, “Festivalimiz her zaman formatını değiştiriyor. Bu yıl biz Elvira Sarıhalil ve Enver İzmaylov’u davet ettik çünkü Lviv’de onları tanıyorlar ve bekliyorlar” dedi.

Alim Aliyev, Lviv’deki ilk Kırım Tatar Kültürü Festivaline Kırım’dan 25 sanatçı, tarihçi, kültür uzmanı, dansçı ve hatta aşçının katıldığını, toplumun ve basının büyük ilgi gösterdiğini ve bu nedenle festivali tekrar düzenleme kararı alındığını söyledi. Festival geleneksek hale geldi ve bu yıl 4. kez düzenlenecek.

Alim Aliyev, “Bu festival benim hobimdir. Lviv’de yaşadığım sürece Kırım Tatar kültürünü tanıtmak görevimdir” dedi.

Festival, Lviv’de Kırım Tatar kültürünün tanıtılmasına büyük bir katkı sağladı. Alim Aliyev, Lviv sakinlerinin daha önce Kırım Tatar kültürüne ilişkin hiçbir şey bilmediğini belirtti. Alim Aliyev, “Onlar Kırım Tatarları ve Tatarların aynı halk olduğunu düşünüyordu. Festivalimiz onları böyle olmadığına inandırdı. Kırım Tatarlarının zengin kültürü ve gelenekleri olduğunu gösterdik. Festivalden sonra birçok teşekkür mektubu ve Kırım Tatar kültürü ve geleneklerini tanıma talepleri ve festival davetleri aldık” dedi.

Bu yıl düzenlenecek festivalde Kırım Tatarlarının dünyaca ünlü müzisyeni Enver İzmaylov Kırım Tatar ezgilerini çalacak.

Festivale geçen yıllarda Emine Mustafayeva, Lilya Fruz Abibullayeva, Arsen Bekirov, Makam ve Kırım Topluğu katıldı. Festival çerçevesinde kahve ikramı yapılmışt, Kırım Tatar yemeklerini pişirme ve ele kınayla desen yapma dersleri verilmişti.

Liyana Menumerova

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.