SON DAKİKA
Hava Durumu

Kiev sakinleri “Kırım Hikayeleri”ni izledi

Kiev’de ‘Kitap Arsenali’ adlı kitap fuarında düzenlenen “Kırım” programı kapsamında Kırım Tatar yönetmen Nariman Aliyev’in çektiği kısa metrajlı filmler gösterildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2016 18:49
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2016 18:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kiev sakinleri “Kırım Hikayeleri”ni izledi

Kiev’de bu sene altıncı kez düzenlenen ‘Kitap Arsenali’ adlı kitap fuarında düzenlenen “Kırım” özel programı kapsamında Kırım Tatar yönetmen Nariman Aliyev’in çektiği “Kırım Hikayeleri” adlı kısa metrajlı filmler gösterildi. “Tan Atqanda Qaytmaq” (2013, Tan Attığında Dönmek), “Seni Sevem” (2014, Seni Seviyorum) ve Sensiz (2015) olmak üzere 3 kısa filmi birleştiren “Kırım Hikayeleri” genç yönetmenin anavatanı Kırım’da çekildi. Ayrıca filmde rol alan tüm aktörlerin Nariman Aliyev’in Kırım Tatarı arkadaşları ve akrabaları olduğu belirtildi.

Nariman Aliyev'in çektiği filmler genelde aile, sevgi ve vatanı konu alıyor. “Tan Atqanda Qaytmaq” (2013, Tan Attığında Dönmek) filmi bir baba oğul arasındaki dramı anlatıyor. Yönetmene göre hayatta bağımsız tercihler yapmanın önemini ve birbirimizi anlayıp olduğumuz gibi kabul etmeyi öğrenmemiz gerektiğini gösteriyor.

“Seni Sevem” (2014, Seni Seviyorum) filmi ise klasik bir imkansız aşk hikayesi. Bu film, Kırım Tatar genç ve Ukraynalı kız arasındaki aşkı anlatıyor. Karşılıklı duygulara rağmen gençlerin ilişkilerini halklarının gelenekleri engelliyor.

“Sensiz” (2015) filmi de kardeş sevgisi, kaybetme ve hatıralar hakkında. Yorumcular yönetmenin ağabeyine ithaf edilen filmin çok derin ve güçlü bir metaforik bağlama sahip olduğu ifade ediyor.

“Kırım Hikayeleri” filmleri, ‘Kitap Arsenali’ adlı kitap fuarı kapsamında düzenlenen “Intermezzo” uluslararası Hikaye Festivali çerçevesinde gösterildi. 

Organizatörlerden Valeriya Soçivets, “Bugün (22 Nisan), 26-29 Mayıs tarihlerinde Vinnitsa’da düzenlenecek uluslararası festivalimizin küçük bir kısmını sunuyoruz. Bu yıl Kırım’ı konu alacak özel bir programımızın olması çok memnun verici. Bu program çerçevesinde yarımadanın kültürü ve edebiyatını konu alacak birçok etkinlik düzenlenecek” diye kaydetti. 

“Özel Denizler, Ortak Kıyılar” sloganı altında yapılacak festival, edebiyatta deniz konusu üzerinde odaklı olacak. Festivalin bir bölümü Kırım ve Kırım Tatarlarını konu alacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.