SON DAKİKA
Hava Durumu

"Kırım Hakkında Gerçek" filmi vizyona girecek

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2015 09:32
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2015 09:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Kırım Hakkında Gerçek" filmi vizyona girecek

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Ukrayna’da sinemacılığının geliştirilmesi ve bu alana devlet bütçesinden para ayrılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca Yatsenyuk, önümüzdeki hafta “Kırım Hakkında Gerçek” filminin vizyona gireceğinden umutlu olduğunu söyledi.

Ukrayna Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Arseniy Yatsenyuk, “Bu yıl devlet bütçesinden milli sinemacılık için para öngörmeliyiz” dedi.

Ukrayna’nın televizyon kanalları temsilcileri ile görüştüğünü, onlardan ülkede sinemacılığının teşvik edilmesi ile ilgili yasanın kabul edilmesi teklifi geldiğini belirten Başbakan Yatsenyuk, “2016 yılının bütçesinde gerçek Ukrain sineması için para öngörülmeli. Ayrıca, önümüzdeki hafta Ukrayna’nın çektiği “Kırım Hakkında Gerçek” filminin vizyona gireceği ümidindeyim” diye kaydetti. 

Haziran ayında Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Kırım konulu bir filmin çekimi için 3 Oscar ödülü sahibi dünyaca ünlü film yönetmeni ile görüşmelerin devam ettiğini açıklamıştı. Yatsenyuk, filmin Kırım ile ilgili gerçek bir hikayeyi anlatması gerektiğini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.