SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım, Karadeniz havzasının turizm fuarları merkezi olmak istiyor

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2011 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2011 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım, Karadeniz havzasının turizm fuarları merkezi olmak istiyor
AKMESCİT/SİMFEROPOL (QHA) Kırım Özerk Cumhuriyeti Turizm Bakanı Aleksandr Liyev, gelecek yılın Şubat ayında yapılması planlanan “Kırım. Tatil. Turizm” adlı fuarın bu ad altında son kez yapılacağını, fuarın adını ve biçimini değiştirerek Karadeniz çapında bir fuar haline geleceğini bildirdi.

Turizm Bakanı Liyev, “Bu fuar, ‘Kırım. Tatil. Turizm’ adı ile büyük ihtimalle son kez yapılacak. Bu fuarın ‘Go to the Blak Sea’ adlı bir eylem dönüştürülmesi planlanıyor. Karadeniz ölçekli bu faaliyet Karadeniz havzasındaki tatil yörelerini birleştirecek.” diye kaydetti.

Bakan Liyev, Şubatta yapılacak fuar kapsamında Gürcistan ve Türkiye’dan devlet düzeyinde,  Romanya ve Bulgaristan’dan ise yerel yönetim seviyesinde kamu idareclerinin katılacağı Karadeniz  Forumu’nun yapılmasının planlandığını kaydetti. Liyev bu foruma komşu Rusya’dan da katılım olacağından ümitli olduğunu da belirtti.  

Bakan Aleksandr Liyev, “Bu durumda bizim  merkezi yünetim - Turizm ve Tatil  Devlet Ajansı çalışmalarımızın koordine etmesi çok önemli. Biz de bu konuda heryönden yardım göstermeye hazırız.” dedi.


QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.