SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar kökenli sanatçı için anma programı yapılacak

Kırım kökenli olduğu bilinen ve her fırsatta Kırım'la ilgili etkinliklere katılmış olan Türk pop müziğinin ölümsüz ismi Erol Büyükburç anılacak.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2017 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2017 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar kökenli sanatçı için anma programı yapılacak

Kırım kökenli olduğu bilinen ve her fırsatta Kırım'la ilgili etkinliklere katılmış olan Türk pop müziğinin ölümsüz ismi Erol Büyükburç anılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı'na bağlı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü'nce 5 Mayıs Cuma günü saat 19.00'da Bakırköy'de, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde anma programı gerçekleştirilecek. Sanatçının kızı Evren Büyükburç'un ve Yılmaz Tümözen'in şefliğinde Chakra Orkestra'nın iştirak edeceği etkinliğin önce ikramla başlayacağı, daha sonra da 20.00'de programın icrasına başlanacağı bildirildi.

Ücretsiz olarak düzenlenecek etkinliğe ahde vefa çerçevesinde herkesin ve bilhassa Kırım Tatarlarının programa davet edildiği duyuruldu. (Etkinlik Adresi: Yenimahalle Mahallesi, Yanık Ses Sokak. No: 6, 34142 Bakırköy/İstanbul)

Türk pop müziğinin duayen sanatçısı Erol Büyükburç'un, Kırım'a ve Kırım Tatarlarına olan ilgisi, bazı Kırım yırlarını (şarkı, türkü) seslendirdiği, işgalinden önce Kırım'ı ziyaret ettiği biliniyordu.

Kırım Türkleri Derneği Anadolu Yakası Şubesi Başkanı Turgut Güngez, QHA'ya Erol Büyükburç'un Kırım sevgisini ve yaptıklarını bu programın duyurusu vesilesiyle aktardı.

Büyükburç'un anne tarafından Kırım Giray Han'ın soyundan geldiğini, Bostorgay, Seyit Osman Saray ve Ey Güzek Kırım yırlarını hemşerileri için seslendirdiğini anlatan Güngez, 60. sanat yılını (2012) Kırım Tiyatrosu'nda verdiği konserle kutladığını,  Niksar ile Sovyetsky kasabasının kardeş şehir olmasında önayak olduğunu, bütün Kırım Tatar etkinliklerine bedelsiz gelerek katkıda bulunduğunu, elinden geldiğince Kırım Tatarlarının sesi olmaya çalıştığını anlattı. Söz konusu etkinliklerde soydaşlarıyla birlikte olmaktan büyük bir keyif aldığını ifade etti.

"On sene birlikte Kırım Tatarları ile ilgili yoğun çalıştık" diyen Güngez, dünyanın pek çok yerinde konser veren Büyükburç'un ahir ömründe en çok ata topraklarına gitmeyi ve Kırım Tatar soydaşlarına bir konser vermeyi çok istediğini, bu nedenle 60. sanat yılını (2012) Zarema Hanum ve Sevil Memetova ile birlikte Kırım Akmescit'te Kırım Tiyatrosu'nda verdiği konserde soydaşları ile birlikte kutladığını anlattı. Sanatçının Kırım Tatarcasına dilinin hayli yatkın olduğu, ayrıca kendi kişiliğinin; azimli ve tuttuğunu koparan yönlerinin Kırım Tatarı olan dayısından çok etkilendiğini söylediğini de aktardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.