SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar Sanat Müzesi 20. yaşını kutluyor (VİDEO)

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2012 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2012 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar Sanat Müzesi 20. yaşını kutluyor (VİDEO)
Kırım Tatar kültürüne ait 7000 binden fazla eseri bünyesinde bulunduran Kırım Tatar Sanat Müzesi 20. yaşını kutluyor.
1992 yılında Kırım Tatar Kültür Vakfının sanat galerisi olarak temeli atılan Kırım Tatar Sanat Müzesi açtığı yeni sergiyle kuruluş yıldönümünü kutluyor. Bu özel sergide müze koleksiyonunda bulunan eşsiz parçalar yer aldı.
Sergide Kuran-ı Kerimler, İslâm sanatından örnekler, ziynet eşyaları, el işlemeleri, mutfak eşyaları, müzik aletleri, müzik plakları, nadir fotoğraflar ve çeşitli belgeler bulunuyor.
Sergi açılışına katılan Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Refat Çubarov, Kırım Müftüsü Emirali Ablayev, Kırım Tatar Öğretmenler Birliği Başkanı Kırım Milletvekili Safure Kacametova ve diğerleri, müze çalışanlarını tebrik ettiler.
Safure Kacametova, milletvekilleri ve Kırım Tatar Milli Meclisi adına Kırım Tatar Sanat Müzesinin kuruluşuna katkıda bulunan herkese şükranlarını bildirerek müzeye çeşitli hediyeler verdi.
Başkaları da müzeye çeşitli hediyeler verdi. Ressam Alim Üseyinov, Karpatlar adlı etüdünü bağışlarken, şair Pevat Zeti, aralarından birisi 170 yıllık olan üç adet dini kitap, İsmail Bey Gaspıralı'nın elifbesi, eski bir cezve ve tarihi belgeler armağan etti.
Kırım Tatar Sanat Müzesinin eski yöneticilerinden Yevgeniya Asanova, müzeye 2. Dünya Savaşına kadar kullanılan Kırım Tatar el işi eskizlerini bağışladı.
Sanatçılar Zera Kenjikayeva, Dilâver Bekirov ve Rüstem Memetov, Kırım Tatar halk türkülerinden örnekler icra ettiler.
Kırım Özerk Cumhuriyeti Kültür Bakan Yardımcısı Vadim Erinyak, yaptığı açıklamada “20 yıl, böyle muazzam bir ekibi bulunan bu dikkat çekici bir müze için erişkinlik yaşıdır. 20 yıl içinde çok şey yapıldı. Bugün, Kırım Tatar Sanat Müzesinin 20. yaş kutlamasına bu kadar çok kişinin gelmesi bu müzenin ayakta durduğunun ve gelişmeye devam etmesi gerektiğinin ispatıdır. Kültür Bakanlığı, müzenin saygıya layık bir geleceğe sahip olması içine elinden gelen her şeyi yapacaktır.” dedi


QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.