SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar sanatçıların Gönül Gökkuşağı sergisi açıldı

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2013 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2013 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar sanatçıların Gönül Gökkuşağı sergisi açıldı

25 Aralık 2013 tarihinde Kırım Tatar Sanat Müzesi’nde kumaş boyama ustası Elmira Seyitametova ve vitray ustası Zera Ablâzisova’nın Gönül gökkuşağı sergisi açıldı.

Sergide sıcak ve soğuk kumaş boyama yöntemleri kullanarak hazırlanan eserler ve camda akrilik boyayla çizilen resimler sunuldu.

Sergi açılışına Kırım Kültür Bakanlığı Müze, Doğal Park ve Kütüphanelerin Çalışmalarını Analiz ve Tahmin Etme Bölümünün Baş Uzmanı Aleksandr Novikov katıldı. Ukrayna Onur Ressamı, Ukrayna Halk ustaları Birliği üyesi, “Kırım Tarzı” projesinin kurucusu ve küratörü Mamut Çurlu, Kırım Onur Sanatçısı Zera Kenjikayeva, Ukrayna Ressamlar Birliği üyesi İsmet Veliullayev, Yeni Dünya gazetesinin baş redaktörü Zera Bekirova, sanat ve el sanatları ustası Eldar Guseynov ve diğerleri serginin açılışı dolayısıyla kutlama konuşmalarını yaptı.

Sergi çerçevesinde 27 Aralık günü saat 14.30’da ressam Elmira Seyitametova ve Zera Ablâzisova’nın 41 numaralı okulun öğrencileri ile buluşması ve camda resim yapma dersi yapılacaktır. Yapılacak derste Zera Ablâzisova, akrilik boyayla camda resim yapma tekniğini detaylı olarak anlatacak ve pratik olarak camda nasıl resim yapıldığını gösterecek. Ders sırasında isteyen herkes camda resim yapmayı deneyebilecek.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.