SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar şarkıcı, Ülkenin Sesi yarışmasında tur atladı

Ukrayna’nın Golos Krainı (Ülkenin Sesi) şarkı yarışmasına katılan Akmescitli Eskender İslâmov, bir sonraki tura geçti.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2016 23:09
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2016 09:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar şarkıcı, Ülkenin Sesi yarışmasında tur atladı

Ukrayna’nın Golos Krainı (Ülkenin Sesi) şarkı yarışmasına katılan Akmescitli Eskender İslâmov, tur atladı.
 
Ukrayna’nın 1+1 adlı televizyon kanalında 17 Nisan tarihinde yayınlanan turda Eskender İslâmov, rakibi Yan Yaroş ile birlikte “Druga Rika” (İkinci Nehir) adlı ünlü Ukraynalı grubun “Tak Malo Tut Tebe” (Burada Sen Yetersizsin) şarkısını söyledi.
 
Sahneye çıkmadan önce fikirlerini paylaşan Eskender İslâmov, “Programın yayınlanacak son canlı yayınına kadar gitmek istiyorum, sadece orada Svyatoslav Vakarçuk ile düet yapma şansım olacak. Ve bu yüzde 100 Kırım Tatarca bir şarkı olacak” diye kaydetti.
 
Druga Rika grubunun şarkısını seslendirirken Eskender İslâmov, şarkıya yeni bir ses katmaya çalıştı. Şarkının son, iki katılımcının kendi emprovizasyonlarını kattığı bölümünde Eskender İslâmov, şarkıya Kırım Tatarca “Kel yanıma” ifadesini ekledi.
 
Katılımcıların hangisinin yarışmaya devam edeceğine karar veren, Eskender İslâmov ve Yan Yaroş’un bulunduğu takımın yöneticisi, ünlü Ukraynalı sanatçı Svyatoslav Vakarçuk, “Eskender’in şarkıyı söylerken ana dilinde sözler katması beni çok etkiledi” diyerek sonraki tura geçecek yarışmacı olarak Eskender’i seçti.

Kırım’ın işgalinden sonra Ukrayna’nın Lviv şehrine taşınan Akmescitli Eskender İslâmov, Ukrayna’nın Golos Krainı (Ülkenin Sesi) şarkı yarışmasına katılarak, “kör seçim” eleme turunda “Too Close” adlı şarkıyı söyledi ve jüri üyeleri arasında yer alan Okean Elzi (Elza’nın Okyanusu) adlı ünlü Ukrain grubunun lideri Svyatoslav Vakarçuk tarafından seçildi. Yarışma sırasında Eskender İslâmov, çoktan beri Svyatoslav Vakarçuk ile Kırım Tatar şarkısını söyleme hayalinin olduğunu bildirdi. Buna cevaben Svyatoslav Vakarçuk, büyük memnuniyet ile bunu gerçekleştirmeye hazır olduğunu kaydetti.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.