SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar Şiir-Edebiyat ve Müzik Akşamları sezonu açıldı (FOTO)

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2012 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2012 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar Şiir-Edebiyat ve Müzik Akşamları sezonu açıldı (FOTO)
Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma derneği Genel Merkezi'nin Ankara Hamamönü Kabakçı Konağı'nda geleneksel hale getirilen "Kırım Tatar Şiir-Edebiyat ve Müzik Akşamları"nın sezon açılışı yapıldı. 3 yıldır ayda bir bazen iki kez yapılan toplantılar artık merakla beklenir hale geldi.
 
Bu sezonun açılış programı "Sürgün öncesi Kırım Tatar Edebiyatı ve Aydınlarımıza Uygulanan Tasfiye Hareketi" konulu idi. Kırım Derneği Genel Merkez Genel Sekreteri Oya Deniz Çongar'ın açılış konuşmasının ardından programa geçildi. Gençlik Komisyonu üyesi Susanna Mustafayeva'nın dönemle alakalı verdiği bilgilerden sonra Afize Yusufkızı'nın Kırım ATR televizyonu için hazırlamış olduğu "Facialı Bahar" isimli belgesel film konuklar tarafından büyük bir ilgi ile seyredildi. Daha sonra Oya Deniz Çongar ve Gençlik Komisyonu üyelerinden Feride Üseyinova o dönem şairlerinin şiirlerinden örnekler sundular.
 
Program Sevilya Dugu'nun kemanıyla icra ettiği Kırım Tatar melodilerinin ardından  Tamila Abibullayeva ustalıkla icra ettiği yırlarla sonlandırıldı. Konuklar bir sonraki programda,  6 Aralık Perşembe akşamı yeniden Kabakçı Konağı'nda buluşmak üzere ayrıldılar.
 
Kabakçı Konağı'nda düzenlenen Kırım Tatar akşamları her yaştan ve her kesimden misafiri ağırlıyor. Kırımtatar kültürünün tüm yönleriyle tanıtılmasının amaçlandığı bu akşamlar görünen o ki hızla hedefine ulaşıyor.

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.