SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Yıldızları, Akmescitliler için söyledi (FOTO)

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2011 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2011 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Yıldızları, Akmescitliler için söyledi (FOTO)
AKMESCİT/SİMFEROPİL, 24.02.2011 (QHA) – Kırım Akademik Müzikal ve Drama Tiyatrosunda en iyi Kırım Tatar müzik sanatçılarının katılımıyla gerçekleştirilen “Kırım Yıldızları” konseri Akmescitlileri mest etti.
Kırım Tatar Tiyatrosu Müdürü Bilal Bilalov yönetiminde gerçekleştirilen konserde tiyatro orkestrası enstrümantal parçalar icra ederken solistler halk ve telif şarkıları, dünyaca ünlü eserleri söylediler. Bestekar Uryane Kenjikayeva kendi bestelerinden “Söyle anam, söyle babam” şarkısı ile Bilal Bilalov’a adadığı bir eserini icra etti.
Genelde keman ile icra edilen “Tım Tım”, tiyatro orkestrası üyelerinden Tair Karakaş tarafından kontrbas ile icra edilince seyirciler bunu coşku ile karşıladılar. Eldar Ahmedov tarafından saksafonda solo olarak icra edilen, Kırım halk sanatçısı Riza Bekir’in tiyatro orkestrası için özel olarak bestelediği “Asretlik” (hasretlik) adlı eseri de büyük alkış aldı. Eser, Kırım Tatarlarının sürgünde bulunduğu zor yılları hatırlattı.
Halkın Yıldızı adlı televizyon şovunda üne kavuşan Asan Belalov, konserin en çok merakla beklenen sanatçısı oldu. Belalov, ünlü Rus şarkıcıların eserlerini ve Kırım Tatarca “Karılgaç” (kırlangıç) şarkısı gibi kendisine ün kazandıran parçaları icra etti.
Niyara Nurmambetova

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.