SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırlangıç Yuvası, kuruluşunun 100. yıldönümünü kutladı (VİDEO)

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2012 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2012 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırlangıç Yuvası, kuruluşunun 100. yıldönümünü kutladı (VİDEO)
Karadeniz kıyısındaki Yalta kenti yakınlarında turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerden birisi olan Kırlangıç Yuvası Sarayı, kuruluşunun 100. yıldönümünü “Rus Manzara Ressamlarının Şaheserleri” sergisiyle kutladı.

Yalta bölgesi Gaspra kasabasında bulunan Ay Todor burnundaki 40 metrelik Avrora Kayasında bulunan bu ünlü mimari anıtın 2 salonda Akmescit 19. Yüzyıl Sonu-20. Yüzyıl Başı Klasik Ressam Sanat Müzesinde saklanan resimler yer aldı. Sergide Mihail Alisov, Aleksey Bogolyubov, Pyotr Vereşçagin, Nikolay Dubovskiy, İsaak Levitan, Aleksey Savrasov, İvan Şışkin, gibi Rus ressamların eserleri sanatseverlere sunuldu.

Sergilenen resimler Kırım’ın dağ, deniz ve orman manzaraları yansıtıyor. Sergiyi İtalyan asıllı Rus heykeltıraş İvan Vitali’nin yaptığı bir kadın büstü tamamlıyor.

Kırım Özerk Cumhuriyeti Kültürel Mirasını Koruma Komitesi Başkanı Larisa Opanasyuk, “Bu yıl “Kırlangıç Yuvası” sarayının kuruluşunun 100. yıldönümü kutlanıyor. Bu merasim çerçevesinde çok sayıda etkinlikler düzenlenecek. Bu etkinlikler arasında Kırlangıç Yuvası’nda bir ay devam edecek “Rus Manzara Ressamlarının Şaheserleri” sergisi var. Bu sergiyi benzersiz ve ilginç yapan özellik nedir? Bu sergide Şışkin, Savrasov, Levitan gibi büyük Rus ressamların orijinal eserleri yer alıyor. Bu eserler ağırlıklı olarak deniz manzaralarını yansıtıyor. Bu da çok güzel Kırlangıç Yuvası Sarayımızın bulunduğu yere yakın.” dedi.

Kırlangıç Yuvası’nın kuruluşunun 100. yıldönümü dolayısıyla Kırım Özerk Cumhuriyeti Kültürel Mirasını Koruma Komitesinin siparişi üzerine 400 bin özel zarf yapıldı. Bu zarflardan 100 adedi düzenlenen tören sırasında Kırlangıç Yuvası şeklinde özel damga ile mühürlenerek tanıtıldı. Sonra bu damga “Ukrpoçta” şirketinin müzesine gönderildi ve bir daha asla kullanılmayacak.

Yalta Posta İletişim Merkezi Satış Bölümü Başkan Yardımcısı Yuliya Dışlyuk, “Ukrpoçta, Kırlangıç Yuvası’nın kuruluşunun 100. yıldönümü dolayısıyla üzerinde Kırlangıç Yuvası resminin bulunduğu zarfları yaptı. Bu zarfların özelliği şu ki, onların mühürlendiği damga sadece 1 gün için geçerli. Bu tür törenler ancak jübile tarihler için ve çok az yapılır.”dedi.

Kırlangıç Yuvası Sarayı’nın kuruluğunun 100.yıldönümü dolayısıyla kutlamalara Kırım Bütçesinden 106 bin grivna (yaklaşık 13 bin 500 dolar) ayrılması planlanıyor. Bu paradan 42 bin grivnanın jübile akşamına, 35 bin grivnanın film ve tanıtım videosunun hazırlığında, 20 bin grivnanın seyyar fotoğraf sergisinin hazırlıklarına, 7,8 bin grivnanın Kırım’da yaşayan halkların festivaline harcanması planlanıyor.

Susana Üseynova, Ayder İslâmov, Osman Bayramaliyev
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.