SON DAKİKA
Hava Durumu

Köktöbel 5 günlüğüne cazın başkenti oldu

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2013 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2013 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Köktöbel 5 günlüğüne cazın başkenti oldu

Karadeniz kıyısındaki Köktöbel kasabasında 5. Uluslararası Live in Blue Bay Caz Festivali yapıldı. 150 caz müzisyeni 5 gün boyunca Kırım sakinlerini ve konuk olan turistlere konserler verdi.

“Mavi körfezde canlı müzik” olarak tercüme edilen festivale Ukrayna, Rusya, İngiltere, İsveç, Fransa, Brezilya ve Letonya’dan gruplar katıldı. Üç ayrı sahnede yapılan tüm konserler ücretsizdi.

Festivale, İsveç’ten ünlü gitar ustası Andreas Oberg, dünyanın en iyi 10 müzisyeni arasında sayılan Fransız gitarist Bileri Lagren, Brezilya’dan “Orquestra dо Fuba” grubu ve Kırım’dan gitar ustası Enver İzmaylov başta olmak üzere dünya çapında ünlü caz yıldızları katıldı.

Festival çerçevesinde müzik seminerleri ve sergiler yapıldı. Sanatçılar bir araya gelerek doğaçlama müzik ziyafeti verdi.

Festivalin bu yıl dört gözle beklenen sanatçıları ise İngiltere’den Incognito grubu oldu. Dünyaca ünlü grubun icra etmiş olduğu “asit caz” tarzındaki 20 eser büyük alkış aldı.

Incognito grubunun solisti Jean Paul “Bluey” Maunick: “Bu harika bir festival. Havanın biraz daha sıcak olmasını isterdim, ancak ne fark eder ki. Bizde insanların kalpleri vardı, müzik onları daha sıcak yaptı. Neyle karşılaşacağımı bilmiyordum ancak bu seyirci muhteşem ve tekrar davet edilmeyi ümit ediyorum. Teşekkürler! Barış! Sevgi!”

Grubun vokalisti Tony Momrelle: “Harika bir deneyim yaşadık. Müzikte en sevdiğimiz şeylerden birisi de seyahat etmek ve dünyanın birçok yerini görebilmektir. Bazı gruplar gidemiyor, biz ise her zaman yeni tecrübelerden yanayız. Neyle karşılaşacağımızı bilmiyorduk, ancak akşamki soğuk havaya rağmen binlerce kişiyi karşınızda görmek her zaman güzel. Onlar müziğimizin enerjisiyle besleniyor, bu enerji de onlardan bize geçiyor. Bu özel bir an ve gerçekten buraya tekrar gelmeyi ve daha fazlasını yapmak istiyoruz. Çok teşekkür ederiz!”
Açık havada yapılan Live in Blue Bay Festivali’ne her yıl dünyanın farklı ülkelerinden yaklaşık 6 bin seyirci katılıyor. Burada insanlar cazın keyfini çıkarıyor, dans ediyor.

Harkiv’den gelen Yekaterina: “Festivali çok beğendim. Yeni keşiflerim oldu, çok sayıda yeni iyi grubu tanıdım. Benim için caz özgürlüktür, yaşam sevincidir, kalbin şarkı söylediği durumdur ve bu durumu tüm dünyayla paylaşma isteğidir”

Rusya’dan gelen Mariya: “Kendim de şarkıcı olduğum için çok beğendim. Cazı herkes anlamıyor. Sadece dar çevreler anlıyor. Buraya yıldan yıla daha fazla insanın gelmesi ve güzel müziği dinlemeye başlaması beni mutlu ediyor”

Live in Blue Bay Festivali bu yıl Avrupa caz etkinlikleri programına dahil edilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.