SON DAKİKA
Hava Durumu

Köstence’nin sokakları mehter marşı ile inledi

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2007 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2007 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Köstence’nin sokakları mehter marşı ile inledi
Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği 7-9 Eylül 2007 tarihleri arasında Romanya’nın büyük liman kenti Köstence’de düzenlediği Uluslararası Liman Festivali Köstence sokaklarında yapılan milli kıyafet korteji ile başladı. Bu yıl onüçüncüsü düzenlenen Türk - Tatar milli Kıyafet, halk oyunları ve türküleri festivaline 20 adet halk oyunları ve koro topluluğu katıldı.

Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliğinin geleneksel hale getirdiği Türk kültürü festivali bu yıl zirveyi yaşıyor. Yurt dışından yedi, yurt içinden 13 topluluk festivale katıldı. Şenliğe Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği şubelerinin Romanya Türk Birliğinin tüm halk oyunları ve koro toplulukları katılırken, Türkiye’den Yalova YAFEM, Ankara’dan TUFAK, İnegöl’den BALGÖÇ, Bulgaristan’dan Vetova Kırım Tatar Derneği Asabay’ın “Süygü”, Kırım Bahçesaray’dan “İlham”, Makedonya’dan “Bahar” ve Kosova’dan “Filizler” toplulukları katıldı. Liman Festivali Köstence’nin en önde gelen festivali olarak niteleniyor. Festival geçen senelere göre yerel ve ulusal medyada daha fazla sesini duyurmaya başladı.

7 Eylül sabahı, Köstence Kral Camii’nin de bulunduğu Ovidius Meydanında toplanan topluluklar, Yalova YAFEM’in davul – zurna topluluğunun öncülüğünde Köstence Kültür Evine kadar yürüdüler. YAFEM’in çaldığı mehter marşları milli kıyafet kortejine büyük bir coşku kattı. Yüzlerce metre uzunluğundaki kortej Köstence’de trafiğin sıkışmasına neden oldu.

Topluluklar Türkiye Cumhuriyeti Köstence Başkonsolosluğu önüne geldiğinde YAFEM’in kılıç – kalkan ve Kırım’ın “İlhan” topluluğu Başkonsolos Halük Aca için küçük bir gösteri yaptı. Kılıç kalkan gösterisinin coşkusu ve İlham’ın zerafeti yerel halkın ilgisini çekti.

Kortej Köstence Kültür Evine vardığında orada yapılan küçük gösteri festival boyunca seyircilerin neler seyredebileceğine dair küçük bir ipucu verdi.

Haber: Aydın Pazarcıklı

Köstence
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.