SON DAKİKA
Hava Durumu

Lviv'de Seytablayev’in yeni filmin ön gösterimi yapılacak

Kırım Tatarı yönetmen Ahtem Seytablayev'in 18 Mayıs'ta gösterime girecek olan "Başkasının Duası" filminin ön gösterimi 10 Mayıs'ta Lviv'de yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2017 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2017 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Lviv'de Seytablayev’in yeni filmin ön gösterimi yapılacak

Ukrayna’nın Lviv şehrinde 10 Mayıs tarihinde Kırım Tatar sürgün filmi olan Haytarma’nın başrol oyunculuğunu ve yönetmenliğini yapan Kırım Tatar yönetmen Ahtem Seytablayev'in çektiği yeni “Başkasının Duası” adlı filmin ön gösterimi yapılacak.



Ön gösterim çerçevesinde yönetmen  Ahtem Seytablayev ve başrol oyuncusu Liliya Yatsenko ile söyleyiş yapılacağını bildirildi.





“Başkasının Duası” adlı filmin ön gösterimi Lviv’in Planeta Kino sinemasında saat 18.00’da düzenlenecek.



154377



 



Gerçek olaylara dayanan “Başkasının Duası” (Onun Kalbi) adlı filmde, 1942-1944 yıllarında Bahçesaray’da bir anaokulu öğretmeni olarak çalışan yirmi yaşındaki Saide Arifova’nın hikâyesi anlatılacak. Bilindiği gibi Saide Arifova, 2. Dünya Savaşı zamanında Kırım Tatarı gibi göstererek onlarca yetim Yahudi çocuğunun hayatını kurtarmıştı.



Çekimlerin Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da gerçekleştirilememesinden dolayı film Kırım manzaralarını andıran Gürcistan’ın Tiflis şehrinin yakınlarında, İsrail ve Ukrayna’da çekildi. Filmde Kırım Tatarı oyuncularla birlikte Ukraynalı, Yahudi ve Sırp oyuncular da rol aldı.



Filminin bütçesi toplam olarak 31 milyon grivna (yaklaşık 1,2 milyon dolar) olarak belirlendi. Bu tutarın yaklaşık üçte biri devlet bütçesinden karşılanacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.