SON DAKİKA
Hava Durumu

Macaristan Büyükelçisi Barsony’den uçak seferi teklifi

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2010 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2010 09:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Macaristan Büyükelçisi Barsony’den uçak seferi teklifi
Macaristan’ın Kiev Büyükelçisi Andras Barsony, Kırım ziyareti sırasında 29 Martta Akmescit’te (Simferopol) Kırım Özerk Cumhuriyeti Parlamentosu Başkanı Vladimir Konstantinov ile yaptığı görüşmede karşılıklı direk uçak seferleri başlatmayı teklif etti.
Kırım Parlamentosu gelen bilgiye göre Barony, Akmescit - Budapeşte uçak seferinin Kırım ile Macaristan arasında turizm alanındaki ilişkileri yeniden canlandıracağını iddia etti. Barsony, “Kırım fantastik imkanlara sahip. Bu imkânlardan faydalanmak lazım” dedi.
Barsony, Akmescit ile Macaristan’ın Kecskemet şehri arasında 1982 yılında imzalanan kardeşlik anlaşmasıyla başlayan şehirler arası ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Barsony, Kırım ile Macaristan arasındaki verimli ilişkilerin kurulması amacıyla Kırım Parlamentosu Başkanı Konstantinov’u Macaristan’a davet etti.
Geçmiş yıllarda Macaristan ile Kırım arasındaki işbirliği için iyi bir temelin kurulduğunu belirten Barsony, iki tarafın ortak olarak eski ilişkileri canlandırılması için çaba sarfetmesi gerektiğini söyledi.
Osman Bayramaliyev

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.