SON DAKİKA
Hava Durumu

Nevruz bayramı Akmescit’te büyük coşkuyla kutlandı

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2010 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2010 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Nevruz bayramı Akmescit’te büyük coşkuyla kutlandı
Türk, Fars ve Kafkasya halklarının kutladığı Nevruz Bayramı Akmescit’te (Simferopol) büyük coşkuyla kutlandı. 
Bayram dolayısıyla 20 Martta Akmescit’in merkez meydanında etkinlikler düzenlendi. Kırım Televizyonu Müzik Programlarının Baş Editörü Seyran Mambet, 16 Martta QHA’ya yaptığı açıklamada Kırım Özerk Cumhuriyeti Miliyetlerarası İlişkiler Bakanlığı, Kırım Televizyonu ve Kırım Tatar Sanat ve Etnografi Vakfının ortak düzenlediği şenliklerin 21 Martta yapılacağını bildirmişti. Ancak herhangi bir bilgi verilmeden programda değişiklikler yapıldı ve şenlikler bir gün önce 20 Martta düzenlendi
Şenlikler kapsamında Kırım Tatar Ansambli “Kırım”, Kırım Mühemndislik ve Pedagoji Üniversitesi’nin (KMPÜ) Selsebil keman topluluğu, Emine Mustafayeva, Aliye Hacabadinova gibi genç Kırım Tatar şarkıcıları ve “Ekzalte” Kırım Tatar grubunun katılımıyla konser yapıldı. Bunun yanı sıra şenlikler kapsamında KMPÜ öğrencilerinin hazırladığı dünya halklarının milli kıyafetlerinin sergilendiği defile düzenlendi. Programda, Kırım Tatar zanaatkarlarının el sanatları fuarı yapıldı. Fuar ziyaretçileri Kırım Tatar stilinde işlenen bilezik, tepsi, cezve, Kırım Tatar zanaatkarı Asan Galimov’un işlediği mücevher kutularını, Elmira Asanova’nın gümüşten yaptığı kuyum ürünlerini ve kuyumcu İzet Ablayev’in yaptığı ürünleri satın alma imkanını buldu. Rüstem Skibin’in Kırım Tatar motifleriyle işlediği seramik tabakları büyük ilgi gördü.
Fuarda, Kırım Tatar tarzında nakış yapan Ayşe Osmanova, Tamara Klyuçkina, Kurman’da bulunan (Krasnogvardeyskoye) “Can Kiset” Nakış Kulübü üyeleri Lilya Useinova, Ulviye Abdullayeva, Elmira Tahtarova, Gulnara Seytveliyeva ve Karasupazar (Belogorsk) bölgesindeki Zuya kasabasında bulunan “Altın Dikiş” (Zolotoye Şıtyo) Kulübü üyesi Umine Velilayeva’nın çalışmaları yer aldı. Nakış ustaları, fuarda Kırım Tatar motifleri ile işlenen Kur-an kılıfı, cep telefonu kılıfı, marama (başörtüsü), fesleri ve çantaları şehir halkının beğenisine sundular.
Meydana, Nevruz Bayramını Kırım Tatar halkıyla kutlamak üzere Kırım’daki Azerbaycan diasporası temsilcileri geldi. Azerbaycanlılar, pahlava (baklava), şekerbura, badambura gibi Azerbaycan mili tatlılarının yer aldığı fuar yaptı.
Nevuz Bayramı dolayısıyla yapılan şenlikler, saat 11.00’den akşam saat 21.00’e kadar devam etti.
Niyara Nurmambetova- Osman Bayramaliyev
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.