SON DAKİKA
Hava Durumu

Nur Kançal'dan yeni sergi: Miraç ve Yolculuk Durakları

Kırım'ı sanat tarihi yönüyle ele alan çalışmalarıyla tanıdığımız Nur Kançal ve Ayşe Taşkent'in sorumluluğunda açılan sergi büyük ilgi gördü.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2017 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2017 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Nur Kançal'dan yeni sergi: Miraç ve Yolculuk Durakları

Osmanlı Kültür Ortamında Miraç konulu, Miraç ve Yolculuk Durakları isimli minyatür sergisi, Kültür ve Turizm Bakanı Avcı'nın katılımıyla 12 Mayıs'ta açıldı.

Bağımsız Sanat Vakfı tarafından düzenlenen ve Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın açılışına katıldığı sergide, 15 ve 18. yüzyıllar arasındaki dönemleri kapsayan ve dünyanın farklı müze ve koleksiyonlarından derlenen eserlerin tıpkı basımları sanatseverlerin ilgisine sunuluyor. Sergi 30 Haziran'a dek  Sultanahmet'te bulunan Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde gezilebilecek. 

Serginin sorumlularından Dr. Nicole Nur Kançal, Kırım'ın sanat tarihine dair yaptığı çalışmalarla tanınıyor. Yüksek lisans tezi Kırım imar faaliyetleri ve mezar taşlarına dair olan Kançal'ın doktora tezi de  Bahçesaray'da bulunan Hansaray'ın yerleşim düzeni ve mimarisini inceleyen önemli bir çalışma olarak akademik camiadaki yerini almıştı. Kançal, 1784 yılındaki Rus işgalinden itibaren sistematik olarak Kırım'dan Kırım Tatarlarının göç ettirildiğini ve mimaride de camiler ile Kırım Tatarlarına mahsus yapıların düzenli olarak azalmasından bunun gözlemlendiğini ifade etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.