SON DAKİKA
Hava Durumu

Petro Poroşenko eşiyle birlikte Camala’nın konserini dinledi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko, eşi Marina Poroşenko ile birlikte Kırım Tatar şarkıcı Camala’nın konserini dinledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2016 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2016 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Petro Poroşenko eşiyle birlikte Camala’nın konserini dinledi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, eşi Marina Poroşenko, oğlu Mihail, Ukraynalı askerler ve engelli çocuklarla birlikte Eurovision 2016 şarkı yarışmasında Ukrayna’yı temsil ederek birincilik kazanan Kırım Tatar şarkıcı Camala’nın konserine gitti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Basın Servisi’nden gelen açıklamaya göre, Petro Poroşenko ve eşi Marina Poroşenko, Camala’nın konserine Kiev Ana Askeri Hastanesinde tedavi gören askerleri  ve engelli çocukları davet etti.

Konserden sonra Poroşenko,  Camala ile sohbet ederek muhteşem performansı için teşekkür edip “Bu kadar çiçek daha önce hiç görmedim. İnsanın nefesini kesen fantastik bir enerji vardı” diye konuştu.

Camala, izleyicilerin gösterdiği desteğini belirterek, “Her konseri aslında insanlar yapıyor. Ben her zamanki gibi şarkılarımı söylüyorum ama her seferinde seyirciler ve onların duyguları değişiyor. Bugün gerçekten büyülü insanlar vardı” şeklinde açıklama yaptı.

Bu yıl İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen Eurovision 2016 şarkı yarışmasında Ukrayna’yı temsil eden Kırım Tatar kökenli sanatçı Camala (gerçek adı Susana Camaladinova), yarışmanın 14 Mayıs 2015 tarihinde yapılan finalinde birinciliği elde etti. Camala’nın 1944 Kırım Tatar sürgününü konu alan "1944" adlı şarkıyla katıldığı yarışmanın ikincisi Avustralya'nın temsilcisi, üçüncüsü ise Rusya'nın temsilcisi oldu.
 
Avrupa Yayın Birliği’nin kurallarına göre, Eurovision şarkı yarışmasında birinci olan ülke, sonraki yılda Eurovision’a ev sahipliği yapma hakkını elde ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.