SON DAKİKA
Hava Durumu

QHA'da bu hafta canlı yayında Kırım Tatar Gazeteciliği ve Edebiyatı konuşulacak

QHA'nın canlı yayınına bu hafta Gazi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Dr. Işılay Işıktaş Sava katılacak.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2018 23:13
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2018 23:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
QHA'da bu hafta canlı yayında Kırım Tatar Gazeteciliği ve Edebiyatı konuşulacak

Kırım Haber Ajansı'nın Facebook sayfasında bu hafta canlı yayında Gazi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Dr. Işılay Işıktaş Sava ile Kırım Tatar gazeteciliğinin 135. yıl dönümünü ve Kırım Tatar Edebiyatı ele alınacak.

QHA tarafından yapılacak canlı yayın QHA'nın Facebook sayfasından izlenebilecek. İzleyiciler sorularını canlı yayın süresince yöneltebilecekler.

Kırım Haber Ajansının Facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz

KIRIM TATAR GAZETECİLİĞİNİN 135. YILI

Büyük Kırım Tatar siyasetçi, düşünür, yazar, eğitimci ve yayıncı İsmail Bey Gaspıralı tarafından çıkarılan ve Türk Dünyasının aydınlanmasında büyük yeri olan, Türk Dünyasının ortak fikri mirası olan Tercüman gazetesinin ilk nüshası 1883 yılında eski takvimle 10 Nisan günü (yeni takvimle 22 Nisan)  Bahçesaray’da basıldı. Tercüman, Kırım Tatar halkının yaşamının siyasi, ekonomik ve kültürel alanlarını aydınlatan tarihte Kırım Tatarca yayınlanan ilk gazete.

Bahçesaray’da 2011 yılında düzenlenen Kırım Tatar Medyaları konferansında, İsmail Bey Gaspıralı'nın çıkardığı Tercüman gazetesinin ilk nüshasının 10 Nisan tarihi Kırım Tatar Gazetecilik Günü olarak kaydedildi.

ÖNCEKİ CANLI YAYINLARIMIZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.