SON DAKİKA
Hava Durumu

Ressam Alim Üseyinov öğrenme yolculuğunu anlattı

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2012 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2012 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ressam Alim Üseyinov öğrenme yolculuğunu anlattı
Kırım Tatar ressamı Alim Üseyinov, 25 Haziranda Akmescit Kırım Tatar Sanat Müzesi’nde “Öğrenme Yolunda” adlı özel sergisini açtı. 

SergideÜseyinov’un farklı zamanlarda yaptığı manzara resimleri ve portreler olmak üzere toplam 40 eseri sanatseverlere sunuldu. Sergilenen eserler arasında figür resim ve soyut resimler yer alıyor. Sergide, Çinli şair Du Fu’nun (712-770) şiirlerine esaslanarak yapılan “Tura Portresi”, “Huş Ormanı”, “Gençken Alkolik Ol” gibi ressamın ilk çalışmaları ve Üseyinov’un dünya yapısı ve insanın dünyadaki yeri konusunda düşüncelerini paylaştığı “İnsan ve Evren” eseri yer aldı.

SergideÜseyinov renkli resimlerinin yanı sıra “Sokak”, “Servi”, “Evimin Avlusu”, “Gelincik”, “Plaj” gibi grafik resimleri de yer aldı.

Alim Üseyinov’un sergisinin açılış törenine Kırım Kültür Bakan Yardımcısı Oksana Alekseyeva, Kırım Tatar Kadınlar Birliği Başkanı Safinar Cemileva, Kırım Tatar Ressamlar Birliği Başkanı İrfan Nafiyev, kuyumcu Ayder Asanov, Kırım Tatar Milli Meclisi Kültür ve Eğitim İdaresi üyesi Aliye İlyasova, ressamın yakınları, dostları katıldı.

Oksana Alekseyeva, “Üseyinov’un başarılarını sadece sergi ziyaretçilerinin, halkın değil, devletimizin göreceğini ümit ediyorum. Yarımadamıza gelen misafirler Alim Üseyinov’un güzel resimlerinden olumlu şekilde etkileneceğini düşünüyorum.” dedi.

Kırım Tatar Kadınlar Birliği Başkanı Safinar Cemileva, Kırım Tatar ressamlarının yetenekli olduğunu belirterek bu ressamlar arasında Alim Üseyinov gibi filozof ressamların var olduğundan dolayı gurur duyduğunu dile getirdi. Cemileva, “Onun resimlerine bakarken dünyanın ona dar geldiği anlaşılıyor. O, çalışırken evreni üzerinden geçiriyor. Serginin açılışı dolayısıyla tebrik ederim! Gelecekte sizi çok ödüller bekliyor.” dedi.

Kırım Tatar Ressamlar Birliği Başkanı İrfan Nafiyev, Alim Üseyinov’un büyük usta olduğunu belirterek, “Alim Ağa, harika manzara ressamıdır. O, diğer ressamlar gibi değil, farklı şekilde manzara resmine yaklaşıyor. Onun kendi stili var. O, binlerce ressamlar arasında fark edilebiliyor.” dedi.

Alim Üseyinov, 10 yaşından beri resimle uğraştığını belirterek “Ben her zaman ressam olmayı hayal ederdim. Benim için başka meslek yoktu, şimdi de yok.” dedi. Bütün çalışmalarının insana adanmış olduğunu, en önemli ilham kaynağının hayat olduğunu söyleyen ressam, “Ben dünyayı öğreniyorum. Bütün bunları bana sanat veriyor. Ne kadar çok çalışırsam, o kadar çok hayatın gerçekten harika olduğunu hissediyorum.” dedi.

Programı, Özbekistan Halk Sanatçısı Dilâver Bekirov verdiği konserle renklendirdi.

Alim Üseyinov kimdir?

Alim Üseyinov, 1941 yılında Bahçesaray bölgesi Avcıköy’de doğdu. 1963 yılında Taşkent Pyotr Benkov Resim Okulunu bitirdi. 1988 yılında SSCB Ressamlar Birliği’ne üye oldu. 2003 yılında yapılan Uluslararası Kırım Suluboya Bienali’nde büyük ödülü kazandı.

Üseyinov’un eserleri, ABD, Polonya, Almanya, Japonya, Türkiye, Özbekistan, Kiev, Moskova, St. Petersburg ‘ta özel koleksiyonlarda saklanıyor.

Uriye Halilova, Emin Sadıkov, Osman Bayramaliyev
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.