SON DAKİKA
Hava Durumu

Ruslar, Kırım’da tatil turlarını iptal ediyor

İşgal edilen Kırım’da tatil yapmak için rezervasyon yapan Rusya vatandaşlarının çoğu, kış döneminde Kırım’da yapmayı planladıkları tatil turlarından vazgeçti.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2015 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2015 08:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ruslar, Kırım’da tatil turlarını iptal ediyor

Ukrayna’nın Herson bölgesinde Kırım’a elektrik sağlayan direklerin patlatılması sonucu işgal edilen yarımadada meydana gelen enerji krizi, rezervasyonu yapılmış Kırım turlarının pek çoğunun iptal edilmesine neden oldu.
 
Rusya Kültür Bakan Yardımcısı Alla Manilova, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, “Şimdi kesin rakamları bekliyoruz. Birçok kişi rezervasyonu iptal etti, ama iptal etmeyenler de var” diye konuştu.
 
Alla Manilova, söz konusu rezervasyonların iptallerinin, turizm alanında yılbaşı tatili ve yıl sonuçları ile ilgili rakamları etkileyeceğini savundu.
 
Herson bölgesinde işgal edilen Kırım’a elektrik sağlayan her 4 hatta da elektrik direklerinin patlatılması nedeniyle 22 Kasım tarihinde Kırım’a elektrik sağlanması durduruldu. Kırım’a elektrik sağlanmaması nedeniyle işgal edilen yarımadada acil durum ilan edildi. Kırım’da elektriğin olduğu benzin istasyonlarında kuyruklar oluştu, bazı marketler kapandı, yarımada sakinleri çok sayıda mum, ekmek ve fener satın almaya başladı. Ayrıca on binlerce Kırım sakini şebeke sorunu yaşamakta.
 
2 Aralık tarihinde ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Rusya’dan işgal edilen Kırım’a elektrik sağlayacak hattın ilk ayağının açılış törenine katıldığı ileri sürüldü. Putin, 15 Aralık tarihine doğru Kırım enerji hattının ikinci ayağının devreye sokulacağı ve işgal edilen yarımadaya 400 MW hacminde elektrik sağlanacağı vaadinde bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.