SON DAKİKA
Hava Durumu

"Rüzgar Dindiğinde" belgeselinin tanıtımı yapıldı

1 Nisan tarihinde Kiev'de Rusya tarafından işgal edilen Kırım’daki mevcut gerçekler çerçevesinde, Kırım'da yaşayan dört Kırım Tatar ailesinin hayatını konu alan belgeselin tanıtımı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2016 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2016 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Rüzgar Dindiğinde" belgeselinin tanıtımı yapıldı

Yapımcıları "Rüzgar dindiğinde" (When will this wind stop) adlı belgesel filmin esas konusu seyircilere sıradan insanların hayatları üzerinden Kırım’daki sözde ‘referandum’un sonuçlarını göstermek.



Filmin yönetmeni Anila Astrid, QHA muhabirine verdiği röportajda filmle ilgili olarak: "Bu (film) insanlar, insan ilişkileri ve aşk hakkında evrensel bir hikaye. Film işgal edilen Kırım’da ikamet eden dört Kırım Tatar ailesini konu alıyor ve bu insanların ne kadar güzel (insanlar) olduğunu gösteriyor.'' açıklamasında bulundu.



Filmde günlük hayata daha çok yer verilmekle birlikte, Rusya tarafından işgal altında olan Kırım’ın güncel konuları olan ifade özgürlüğünün kısıtlanması, kolluk kuvvetleri tarafından yapılan aramalar ve Ukrayna ana karasına göç meselelerine de değiniliyor.



27816



1 Nisan tarihinde gerçekleşen filmin (tanıtım amaçlı) kapalı gösterimine Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı ve Ukrayna milletvekili Refat Çubarov, aktivistler ve filmin oyuncuları katıldı.  



4210



Ukraynalı ve Polonyalı izleyiciler dört Kırım Tatar ailesinin bu dokunaklı hikayesini 18 Mayıs’ta "Krakov ve Kiev Tv Köprüsü" çerçevesinde yapılacak açık film gösteriminde izleyebilecekler.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.