SON DAKİKA
Hava Durumu

Sözde yönetim turistik yerlerin ziyaret fiyatlarını belirledi

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Yalta şehrinin sözde yönetimi yerel turistik yerlerin ziyareti için yeni fiyat tarifeleri belirledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2017 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2017 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sözde yönetim turistik yerlerin ziyaret fiyatlarını belirledi

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın sözde Doğa Bakanlığı ve Yalta şehrinin sözde yönetimi yerel turistik mekanların ziyaret fiyatlarını onayladı.
 
İşgalci yönetimin kontrolü altındaki yerel medyalarda yer alan bilgiye göre Uçan Su şelalesinin ziyareti için 50 ruble (yaklaşık 1 dolar) Ay Petri’nin zirvesine çıkmak için 100 ruble (2 dolar) ödenmesi gerekiyor. Bunun dışında Ay-Petri yaylasında bulunan “Treh glazka” (Üç Gözlü), “Yaltinskaya” (Yalta) ve Jeodezik mağaralarını ziyaret etmek için de ödeme yapılması gerekiyor. Demerci eteğinde Dolina Privedeniy’nin (Hayaletler Vadisi), Demerci yaylasının, Haphalskiy ormanının ve Cur Cur şelalesinin ziyareti için de 100’er ruble (2 dolar) ödenmesi gerekiyor.



155235



Yalta sakinlerinin 200 ruble (4 dolar) karşılığında turistik yerleri ziyaret etmek için yıllık geçiş kimliği alabileceği belirtildi. Bahsi geçen kimliği almak için Yaltalıların o şehirde kayıtlı olduklarını doğrulamak için Rusya pasaportu sunmaları gerekiyor.
 
Daha önce işgalcilerin Kırım turizmine bir darbe daha vurmaya hazırlandığı bildirilmişti. Rusya hükümeti, işgal edilen Kırım’a tatil için gelen turistlerden günlük 100 ruble (yaklaşık 2 dolar) tutarında vergi toplamasına izin veren yasa tasarısını onayladı.
 
Öte yandan Kırım’ın sözde Tatil ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’deki tatil tesislerinin, fiyatlar ve servis düzeyi açısından yarımadadakileri geride bıraktığını da itiraf etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.