SON DAKİKA
Hava Durumu

Strasbourg'da film haftası Kırım Tatar yönetmenin filmiyle açıldı

Strasbourg’daki Ukrayna Film Haftası'nın açılışı, Kırım Tatar yönetmen Ahtem Seytablayev'in çektiği “Başkasının Duası” filmi ile gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2017 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2017 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Strasbourg'da film haftası Kırım Tatar yönetmenin filmiyle açıldı

Ukrayna Film Haftası'nın açılışı, 6 Ekim günü, Fransa'nın Strasbourg şehrinde gerçekleştirildi. Haftanın açılışı ise Kırım Tatar yönetmen Ahtem Seytablayev'in çektiği “Başkasının Duası” filmiyle gerçekleştirildi.



Twitter hesabı üzerinden konuyla ilgili bilgi veren Ukrayna’nın Avrupa Konseyi Daimi Temsilcisi Dmıtro Kuleba, 14 Ekim tarihine kadar devam edecek Ukrayna Film Haftası’nın Kremlin’in esiri Ukraynalı yönetmen Oleg Sentsov’a ithaf edildiğini kaydetti.





Etkinlik sırasında Ukrayna yapımı 5 uzun metrajlı ve 4 kısa metrajlı filmin gösterileceği belirtildi.



155924



Kırım Tatar yönetmenin çektiği yeni filminde 2. Dünya Savaşı sırasında, 90’a yakın yetim Yahudi çocuğunun hayatını kurtarmış  olan 19 yaşındaki Saide Arifova’nın hikayesi anlatılıyor.



Saide, Bahçesaray’da Kırım Tatar yetim çocuklarının yaşadığı çocuk evinde öğretmenken, bir gün eve Yahudi çocukları geliyor ve en büyükleri Yitzhak yardım için yalvarıyor. Genç kız, suçsuz çocukları Nazilerden kurtarmak veya kendisi ile kardeşi Mustafa’nın hayatını korumak arasında seçim yapmak zorunda kalıyor. Kırım Tatar kızı, çocukları kurtarmaya karar veriyor. Onlara yeni isimler veriyor, Kırım Tatar adetlerini ve duaları öğretiyor. Bu sayede onların hayatını kurtarışı söz konusu film ile beraber beyaz perdeye aktarıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.