SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye’de tatil yapan Ukraynalıların sayısı arttı

Türkiye’nin Ukrayna Büyükelçiliği Kültür ve Enformasyon Ofisi, Türkiye’de tatil yapan Ukrayna vatandaşları sayısının 907 bine ulaştığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2016 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2016 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye’de tatil yapan Ukraynalıların sayısı arttı

Türkiye’nin Ukrayna Büyükelçiliği Kültür ve Enformasyon Ofisi, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre, 2016 yılının Ocak-Eylül ayları arasında Türkiye’de tatil yapan Ukrayna vatandaşları sayısının 907 bin 757 kişiye ulaştığını bildirdi. Söz konusu rakamın geçen yılın aynı döneminin verilerine göre yüzde 54,29 daha fazla olduğu belirtildi.
 
Türkiye’nin Ukrayna Büyükelçiliği Kültür ve Enformasyon Ofisi’nin açıklamasına göre, Ukrayna vatandaşları Türkiye’de en çok denize yakın tatil tesislerinde tatil yapıyor. 2016 yılında, Türkiye’deki deniz tatil tesislerini ziyaret eden Ukraynalı sayısı 2015 yılına göre yüzde 116,09 oranında arttı. Türkiye’yi ziyaret eden Ukrayna vatandaşlarının çoğu, yüzde 70’i Türkiye’yi yazın ortasında ziyaret etti.
 
Daha önce Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’nın 27 Ekim tarihinde Türkiye’ye ziyaret gerçekleştiren veya Türkiye’de kalan Ukrayna vatandaşlarının özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir şehirlerinde olmak üzere ihtiyatlı olmaları gerektiği uyarısında bulunduğu bildirilmişti.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.