SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'nin Eurovision'a katılması için çağrı

Türkiye'nin Eurovision şarkı yarışmasına tekrar katılması için çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından resmi makamlara çağrıda bulunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2016 19:09
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2016 19:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye'nin Eurovision'a katılması için çağrı

Türkiye'nin Eurovision şarkı yarışmasına tekrar katılması için çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından resmi makamlara çağrıda bulunuldu.

Eurovizyon Türkiye Fan Grupları Basın Sözcüsü Yurdal Çatma'nın, Kırım Tatar Teşkilatları Platoformu, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi ve Türkiye-Ukrayna Dostluk Derneği ile irtibata geçmesi neticesinde, Türkiye'nin Eurovision'a katılmasının hem işgal altındaki Kırım'dakiler başta olmak üzere dünyanın birçok yerindeki Kırım Tatar toplulukları için moral olacağı hem de bu katılımın Türkiye ve Türk halkının, Camala'nın "1944" şarkısına verdiği destek ve değere binaen anlam kazandıracağı ifade edildi.

Konuyla ilgili olarak hem platform hem de genel merkez tarafından, Türkiye Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a ve TRT Genel Müdürü Şenol Göka'ya hitaben mektuplar yazıldı.

Çağrıyla ilgili olarak Eurovision Türkiye Fan Grupları Basın Sözcüsü Çatma, QHA'ya şu açıklamada bulundu:

"TRT puanlama sistemi ve diğer bazı konularda Avrupa Yayın Birliği ile anlaşamadığı için Eurovizyon'dan çekilmişti. 2013 yılında katılmayacaktık ama Azerbaycan'da düzenlendiği için İlham Aliyev'in özel daveti üzerine katıldık, o günden beri katılmıyoruz. Eurovizyon 50 ülkeden canlı yayınlanıp yüz milyonlarca insana ulaşıyor, bu ülkemizi ve kültürümüzü tanıtmak için mükemmel bir fırsat. Bunun yanında 2017 yılının bir başka özelliği daha bulunuyor, bilindiği üzre bir önceki yarışmayı Kırım Tatarı Jamala, Kırım Tatarlarına uygulanan soykırıma değinen bir şarkıyla kazanmıştı. Türkiye'nin Ukrayna'da düzenlenecek olan yarışmaya katılması, bu açıdan anlamlı olacaktır. Ülkemiz Kırım'ın Ruslar tarafından işgal edilmesini hukuken tanımıyor, orada bulunmamız soydaşlarımıza vereceğimiz güzel bir destek olacaktır."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.