SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna’nın en büyük yunus gösteri merkezi açıldı (FOTO,VİDEO)

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2012 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2012 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna’nın en büyük yunus gösteri merkezi açıldı (FOTO,VİDEO)
Kırım’ın sayfiye kentlerinden Kezlev’de (Yevpatoriya) Ukrayna’nın en büyük yunus gösteri merkezi açıldı.

Kuruluşu 1996 yılına dayanan yunus gösteri merkezi bu yılın Nisan ayında Ukrayna’da eşi benzeri olmayan yeni binasına taşındı. Merkezin gösteri salonunda 800 koltuk bulunuyor. Salonun ortasında 2 bin metreküp hacminde havuz bulunuyor. Binanın damı kubbe şeklinde yapıldı. Sıcak yaz aylarında damın ortası açılabiliyor.

Yunus akvaryumunda Karadeniz’de yaşayan türlerden 3 adet Afalina yunusu ve 4 adet Alaska kürklü foku yaşıyor. Yunuslar, dişli balinalar grubuna giriyor. Yaşı 10 ila 15 arasında değişen yunusların adları İgmas, Dart ve Gera.

Merkezde her gün gösteriler yapılıyor ve gösteriler sırasında seyirciler salonu tıklım tıklım dolduruyor. Çocukların yanı sıra büyükler da yunuslara ilgi gösteriyor. Yunus gösterileri hem Kırım’da yaşayan insanlar arasında, hem Ukrayna’nın çeşitli bölgelerinden, Rusya, Belarus ve Kazakistan’dan gelen misafirler arasında oldukça popüler.

Deniz hayvanları gösteriler sırasında olağandışı hareketler ve şahane akrobasi numaralarını yapıyor. Alaska kürklü fokları çember tutuyor, arka ayaklarında yürüyorlar, top oynuyor, çemberleri çeviriyor ve dans ediyorlar.

Yunuslar ise senkronize halinde yüzme, yüksek atlama numaralarını gösteriyor. Hayvanlar, seyircilerle voleybol oynuyor, resim çiziyor ve şarkı söylüyor.

Dnipropetrovsk’tan gelen seyirci İgor Gujava, “Her şey çok güzel, çok şahane idi! Gösteri çok etkileyici oldu! Çok hoşuma gitti. Biz ilk defa yunusları seyretmeye geldik. Mutlaka yine geleceğiz.” dedi.

Rusya’dan gelen turist Olga Şvedçikova, “Biz ilk kez Yevpatoriya’daki yunus havuzuna geldik. Çok beğendik. Benim çocuğum çok etkilendi! Süper! Gösteriyi bir kez daha seyretmek istiyoruz.” dedi. Gösteriden sonra seyirciler deniz hayvanlarıyla fotoğraf çektirdi.

Kezlev yunus gösteri merkezinin eğitmeni Grigoriy Nes, yunuslarla çalıştığı 2 yıl içinde onların huyunu öğrendiğini söyledi. Nes, yunusların çok nazik ve oyuncu olduğunu söylüyor.

Nes, “Her hayvanın huyu farklı oluyor. Her hayvan farklı eğitiliyor. Bazı hayvanlar bir şeyleri bir yılda öğrenir, bazıları ise bunu öğrenip bu hareketler gösteride yapmaları için daha kısa süreye ihtiyaç duyar. Her şey eğitmene, onun hayvanlarla nasıl çalışacağına bağlı.”dedi.

Kezlev Yunus Akvaryumu yıl boyunca faaliyet gösteriyor. Yılda bir defa Donuzlav Gölüne götürülen Yunuslar orada dinlenip güç topluyor. Deniz hayvanları, geri kalan zaman içinde gösteri yapıyorlar.

Susana Üseynova, Dilâver Memecanov, Osman Bayramaliyev

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.