SON DAKİKA
Hava Durumu

“Uluslararası Başkent Şairler ve Aşıklar Şöleni”nde Kırım Tatar bayrağı açıldı

Ankara'da 10 ülkeden şair ve aşıkların katılımıyla gerçekleştirilen “Uluslararası Başkent Şairler ve Aşıklar Şöleni”nde Kırım'ı Kırım Derneği Genel Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Şair Meryem Başkurt temsil etti.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2015 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2015 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“Uluslararası Başkent Şairler ve Aşıklar Şöleni”nde Kırım Tatar bayrağı açıldı

Uluslararası Kültür Dil ve Edebiyat Derneği, Ankara Gölbaşı Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle 10 ülkeden şair ve aşıkların katılımıyla gerçekleştirilen “Uluslararası Başkent Şairler ve Aşıklar Şöleni”nde Kırım'ı Kırım Derneği Genel Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Şair Meryem Başkurt temsil etti.

Gölbaşı'nda 18-19 Aralık tarihlerinde düzenlenen etkinlikte 10 farklı ülke ve bölgeden 18  şair ve aşıklar katıldı. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde ikinci gün düzenlenen gecede ise etkinliğe katılan Türk dünyasını temsilen Kırım, Azerbaycan, Kerkük, Doğu Türkistan ve Kosova’dan, mazlum coğrafyaları temsilen Filistin, Suriye, Mısır ve Hindistan’dan şair ve aşıklar programda yerini aldı. Okunan şiirler ve söylenen türkülerin ardından organizasyonda emeği geçenlere plaket takdim edildi.

Etkinlikte Kırım'ı temsil eden Şair Meryem Başkurt Cengiz Dağcı için yazdığı "Kelimeler Çokrağı" şiirini okudu. Kendisine Katılım Belgesi takdim edilen Başkurt bu sırada Gölbaşı Belediyesi'ne Kırım Tatar bayrağı hediye etti.

QHA'ya yaptığı açıklamada Şiirinde Cengiz Dağcı'ya olan hayranlığını ifade etmeye çalıştığını kaydeden Başkurt, "Cengiz Dağcı'nın eserlerinden yola çıkarak bir şiir yazdım. Dağcı'yı anlatan naçizane bir şiir dedim. Çünkü onun gibi bir yazarın kıymetini ifade etmek kolay değil. Ben sadece ona olan hayranlığımı kendimce ifade etmeye çalıştım" dedi. 

Farklı ülkelerden katılan 18 şair şiirlerini programa katılanlarla paylaştığı gecede ayrıca TRT Türk Sanat Müziği ses sanatçısı Bahadır Özüşen “Sevgi ve Kardeşlik Şarkıları ve Türküleri” ile programa renk kattı.

"Onların yaralarını sarmak için herkesten daha fazla önde koşacağız"

Programda konuşan Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı eski Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Türk milletinin darda ve zorda olana el uzatan bir millet olduğunu kaydederek, “Suriye’de Bayırbucak’ta, Ortadoğuda Kürt ölüyor, Türkmen ölüyor, Arap ölüyor. Bunların her biri sizin milletinizin dindaşı ve soydaşıdır. Herkesten daha fazla duyarlı olacağız. Onların yaralarını sarmak için herkesten daha fazla önde koşacağız” diye konuştu.
Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, sevgi şehri Gölbaşı’ndan dünyaya kardeşlik mesajı vermekten ve bu programa ev sahipliği yapmaktan dolayı gurur duyduğunu ifade ederek gecenin düzenlenmesine katkı sağlayanlara, destek olanlara ve programa katılan misafirlere teşekkür etti.

Dünyanın acı, zulüm, savaş ile yoğrulmuş farklı coğrafyalarında yaşayan dünya şairleri ve aşıkları ile Türkiye’de yaşayan şair ve aşıklarını bir araya getirerek şiddet, baskı, savaş yerine; şiir aracılığıyla sevgi, dostluk ve kardeşlik dilinin bütün dünyaya yerleşmesine katkı sağlamak, bütün dünyaya sevgi çağrısında bulunmak amacıyla düzenlenen program katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı. Farklı kültürlerin şiirler ve türkülerle taçlandığı gecede her şair sevgi ve kardeşlik mesajları verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.