SON DAKİKA
Hava Durumu

Yalta’da 4. Noel Baba Geçidi yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2013 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2013 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yalta’da 4. Noel Baba Geçidi yapıldı

Türkiye’nin karşı kıyısında bulunan Ukrayna’nın Yalta kenti geleneksel Noel Baba yürüyüşüne ev sahipliği yaptı.

Yılbaşına yaklaşılırken Karadeniz’in ünlü kenti Yalta’da 4. Noel Baba Geçidi yapıldı. Geçide Rusların Ded Moroz olarak adlandırdıkları Noel Babalar, Kar Kızları ve diğer masal kahramanı karakterlerine bürünen 700’den fazla kişi katıldı.

Noel Babalar, orkestra eşliğinde tüm sahil boyunu kat ederek yılbaşı ağacına ulaştı. Çin takvimine göre karşılamakta olduğumuz “at yılı” dolayısıyla bu yılki yürüyüşün sembolü nal oldu.

Noel Baba Geçidine Yalta’ya bağlı köy ve kasabaları temsil eden 17 takım katıldı. Her bir takım yılbaşı şarkıları ve danslardan oluşan gösteriler yaptı.

Noel Baba Geçidinde yer alan birbirinden ilginç kıyafetler büyük emeklerle hazırlandı.

Noel Baba Geçidi katılımcısı Vlad Grinçik: “Bu kostümü hazırlamak için yaklaşık 1 hafta harcadık. Kostüme yılbaşı ruhu, mutluluk ve neşe ekledik. Coşkuyla hazırladık. Çok zaman harcadık, günde yaklaşık 23 saat çalıştık. Bu kostümü oyuncak parçalarından hazırladık. Bununla hepimiz bir aile olduğunuzu ve beraber olmamız gerektiğini göstermek istedik. Böylece Noel Babayı topladık ve Zırhlı Baba adını verdik. O herkesi koruyacak, herkese mutluluk ve hediye getirecek.”

Noel Baba Geçidine katılan Aleksandr Dançenko: “Yalta veya herhangi başka bölgelerde, böyle etkinlikler tüm şehirlerde yapılmalı. Geçidin Yalta’da yapılmasından dolayı mutluyum, çünkü böyle etkinlikler hem çocuklar hem yetişkinler için gerekli. Bu pozitif enerji, neşe, başından sonuna kadar yüzlerde gülümsemenin kaynağıdır.”

Geçidi seyretmek için binlerce kişi toplandı. Yalta Belediye Başkanı Sergey İlaş herkesi selamlayarak yaklaşan yeni yılı tebrik etti.

Noel Baba Geçidine katılan herkese hediyeler verildi. Özel olarak hazırlanan olan 3 metrelik pasta halka ikram edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.