SON DAKİKA
Hava Durumu

"1'e 1 değişim formülü" ile ilk sığınmacı grup Türkiye'de

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki sığınmacıların geri kabulüne ilişkin anlaşma kapsamında, Yunanistan'ın Midilli adasındaki bir grup göçmen tekneyle Türkiye’de İzmir'in Dikili ilçesine getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2016 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2016 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"1'e 1 değişim formülü" ile ilk sığınmacı grup Türkiye'de

Türkiye ile  Avrupa Birliği (AB) arasındaki sığınmacıların geri kabulüne ilişkin anlaşma kapsamında, Yunanistan'ın Midilli adasındaki bir grup göçmen tekneyle Türkiye’de İzmir'in Dikili ilçesine getirildi. Brüksel’de 18 Mart’ta Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı Türkiye- AB Zirvesi'nde taraflar arasında mutabakat sağlanmıştı. Batı ve kuzey Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışırken bir bölümü Ege denizinde can veren sığınmacıların trajedisini de önlemeyi amaçladığı bildirilmişti.

Midilli Adası'ndaki Moria kampındaki 131 göçmeni taşıyan "Nazlı Jale", ardından ise "Lesvos" isimli tekneler, Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı bot ve helikopterin eşiliğinde, İzmir'in Dikili Limanına yanaştı.  

Daha sonra gemilerdeki çoğunluğu Pakistan uyruklu göçmenler, limanda hazırlanan alana alındı.

Bölgede güvenlik önlemlerinin arttırıldığı gözlemlenirken İzmir'den 112 Acil Servis ambulansları, çevik kuvvet ekipleri, TOMA ve zırhlı araçlar hazır bekletiliyor.

Frontex yetkilisince yapılan açıklamada, getirilen göçmenlerin çoğunluğunun Pakistan uyruklu olduğu bildirmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.