SON DAKİKA
Hava Durumu

11 Şubat davasının temyiz duruşması gerçekleşecek

Sözde Kırım Yüksek Mahkemesi'nde 11 Şubat'ta evleri aranan aktivistlerin, yasa dışı gözaltına alınmalarına ilişkin itiraz dilekçesinin inceleneceği duruşma gerçekleşecek.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 23:49
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 23:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
11 Şubat davasının temyiz duruşması gerçekleşecek

Yarın 28 Nisan tarihinde Akmescit / Simferopol Pavlenko,2 sokağında bulunan 'Kırım Yüksek Mahkemesi'nde saat 15:00’te  '11 Şubat' davasının temyiz duruşması gerçekleşecek.

11 Şubat 2016 Perşembe günü Kırım’ın farklı bölgelerinde ikamet eden Kırım Tatarlarının evlerine baskınlar düzenlenmiş ve Emir Üsein Kuku, Vadim Siruk, Enver Bekirov ve Muslim Aliyev tutuklanmıştı.  Dördü de yasadışı ve asılsız sözde “terör eylemlerinde” bulunmakla suçlanıyor.

11 Şubat 2016 Perşembe günü Kırım’ın farklı bölgelerinde Kırım Tatarlarına ‘terörist’ damgası vurmak amacıyla düzenlenen baskınlarda Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) görevlilerinin saldırgan davranıp evlerde pencerelerin camlarını kırdıkları ve insanları tutuklayıp sorguya götürdükleri bildirilmişti. Toplam on iki kişi tutuklanmış, sekizi serbest bırakılmıştı.

Gözaltına alınanlara sorgu sırasında, kendileri veya arkadaşlarının terörist olup olmadıkları, herhangi bir terör örgütünde yer alıp almadıkları, Suriye’ye gitmek için hazırlık yapıp yapmadıkları ile ilgili sorular soruldu.

Tutuklular Emir Üsein Kuku, Vadim Siruk, Enver Bekirov ve Muslim Aliyev çevrelerinde sosyal açıdan aktif insanlar olarak tanınıyorlar. Örneğin Emir Üsein Kuku'nun tutuklanmadan önce insan hakları koruma faaliyetlerinde bulunduğu ve Kırım’da yaşanan insan hakları ihlallerini kaydettiği biliniyordu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.