SON DAKİKA
Hava Durumu

6 bin Kur’an-ı Kerim nihayet Türkiye’den Kırım’a ulaştı

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2015 08:54
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2015 08:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
6 bin Kur’an-ı Kerim nihayet Türkiye’den Kırım’a ulaştı

Kırım Müslümanları Dini İdaresi, Türkiye’den gönderilen 6 bin Kur’an-ı Kerim’i teslim aldı.

İlgili kutsal kitaplar, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Seydişehir Şubesi tarafından Konya ve Seydişehir’de yaşayan hayırseverlerin ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla toplandı.

14 Şubat 2015 tarihinde Kırım’a gönderilen 6000 adet Kur’an-ı Kerim, ilk olarak Kırım’ın Rus idarecileri tarafından Kırım’a alınmadı.

Kırım Derneği Seydişehir Şube Başkanı ve Kırım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Sarıkamış tarafından yapılan açıklamada; “Hayırseverlerden topladığımız 6000 adet Kur’an-ı Kerim’i 14 Şubat günü Kırım’daki Müslümanlara dağıtılmak üzere Kırım’a gönderdik. Kur’anlarımız Kırım Müftülüğü tarafından 6000 Müslüman Kırım Tatar aileye ücretsiz dağıtılacaktı. Kutsal kitaplarımız Kerç liman gümrüğüne ulaştı. Ancak, Kırım’daki sözde Rus yönetimi Kur’an-ı Kerimlerin girişini yasakladılar ve liman idaresine Kur’anlarımızın denize dökülmesi ya da Türkiye’ye geri gönderilmesi yönünde talimat verdiler. Sözde Rus idaresi ve Moskova’daki Putin iktidarı tarafından görevlendirilen işbirlikçi Kırım Tatar liderlerinin de bu talimat karşısında hiçbir şey yapmadıkları, hatta talimatın uygulanması için çabaladıkları yönünde duyumlar aldık” dedi.

Ancak Kırım Müslümanların Dini İdaresi'nin Rusya mevzuatına göre tescil işlemlerini yapmasından ve gümrük sorunu çözüldükten sonra, söz konusu Kur’an-ı Kerim’lerin Kırım’a girişine izin verildi.

Kur’an-ı Kerim’lerin, çocukların okutulması için medreselere ve Kuran kurslarının yapıldığı Kırım'ın camilerine dağıtılacağı bildirildi.

Kırım Müslümanların Dini İdaresi ve şahsen Kırım Müftüsü Hacı Emirali Ablayev, Kırım Derneği Seydişehir Şubesi ve Başkanı Mustafa Sarıkamış başta olmak üzere Türkiye’deki tüm yardımseverlere teşekkürlerini bildirdi.

Kırım Müslümanların Dini İdaresi ayrıca, gümrük sorunlarını çözmeye yardımcı olan herkese teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.