SON DAKİKA
Hava Durumu

Ahmet Ahmetov yine karakola götürüldü

Sudak Kırım Tatar Bölge Meclisi Başkanı İlver Ametov’un oğlu Ahmet Ametov’'un yine karakola götürüldüğü bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2017 20:19
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2017 20:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ahmet Ahmetov yine karakola götürüldü

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da dün, 8 Mayıs sabahında gözaltına alınıp akşam saatlerinde serbest bırakılan Sudak Kırım Tatar Bölge Meclisi Başkanı İlver Ametov’un oğlu Ahmet Ametov’un yine gözaltına alındığı bildirildi.



Ahmet Ahmetov’un bugün 9 Mayıs tarihinde yine yerel polis ofisine götürüldüğünü bildiren Kırım Tatar aktivist Lenora Dyulber, “Öğlen saatlerinde İlver Ametov’un evine yine kolluk kuvvetleri görevlileri geldi ve oğlumu götürdüler. Dün Ahmet tüm günü tanımadığı insanlar arasında geçirdi, akşam onu Sudak’a getirdiler ve yaşadığı bölgenin yakınlarında bıraktılar. Şu an o yine polis ofisinde kolluk kuvvetleriyle ‘sohbet’ ediyor” diye kaydetti.



155636



Bilindiği gibi 8 Mayıs sabah saatlerinde işgalci kolluk kuvvetlerinin Sudak Kırım Tatar Bölge Meclisi Başkanı İlver Ametov’un evinde arama düzenlemişti.



İşgalci kolluk kuvvetlerinin İlver Ametov’un evinde silah, uyuşturucu ve yasak kitaplar arandı, arama sonunda oğlu Ahmet’i kelepçeleyerek Akmescit’e (Simferopol) götürülmüştü. Daha sonra Ahmet Ahmetov’un akşam saatlerinde serbest bırakıldığını bildirilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.