SON DAKİKA
Hava Durumu

Amina Okuyeva suikastinde son gelişmeler

30 Ekim'de Kiev bölgesindeki Glevaha kasabası yakınlarındaki demiryolu geçişinde kimliği belirsiz şahıslar tarafından Amina Okyeva ve eşi Adam Osmayev'in bulunduğu arabaya ateş açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2017 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2017 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Amina Okuyeva suikastinde son gelişmeler

Kiev bölgesindeki Glevaha kasabası yakınlarındaki demiryolu geçişinde dün, 30 Ekim tarihinde kimliği belirsiz şahıslar tarafından Amina Okyeva ve eşi Adam Osmayev'in bulunduğu arabaya ateş açıldı. Amina Okuyeva olay yerinde hayatını kaybederken, eşi Adam Okuyev yaralandı.

Facebook’ta dün katillerin ateş açtığı Amina Okuyeva’nın arabasının ilk görüntüleri yayınlandı. Medyada çıkan haberlere göre, arabaya en az 10 el ateş açıldı, altısı Okuyeva’ya isabet etti. Bacağından yaralanan Adam Osmayev'in yapılan ameliyattan sonra hastanede olduğu bildirildi.

Ukrayna Polisi, olayı birilerinin emir vermesiyle saldırganların harekete geçtiği bir suikast olarak değerlendirdi. Ekiplerin olay yerinde yeniden incelemeye başladığı bildirilirken, Kiev bölgesinde katilleri yakalamak için başlatılan "Sirena" operasyonunun devam ettiği belirtildi.

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi Başkanı Oleksandr Turçinov Amina Okuyeva’nın öldürmesinin cezasız kalmayacağını kaydederek, "Bugün Ukrayna ve Çeçen halklarının gerçek kahramanı Amina Okuyeva'yı kaybettik. Her bir Ukrayna vatanseveri için o kardeş oldu. Düşman da kardeşimizi öldürdüğü için hesap vermeli." diye konuştu.

Aynı zamanda Turçinov, Okueva'nın öldürülmesinde  Rus tarafının parmağı olduğu fikrini ifade ederek. ‘Rusya Ukrayna'nın doğusuna saldırıya devam ederken, ülkemizin cesur savunucularını yok ederek  cephe arkasında da terör başlattı" diye açıkladı. 

Ukryayna İçişleri Bakanlığı Danışmanı ve Milletvekili Anton Geraşçenko soruşturmanın iki versiyon üzerinde durduğunu açıklayarak,"Birincisi Rus özel servislerinin eylemleri; sosyal-politik durumu istikrarı bozma amaçlı cinayet, Ukrayna'da terör ve korku atmosferi yaratmak. İkincisi Çeçenistan Cumhuriyeti topraklarında bulunan kişilerin eylemleri; Ramzan Kadirov ve çevresine karşı gelen Adam'dan intikam alındı.’ diye belirtti.

30 Ekim'de Kiev bölgesindeki Glevaha kasabası yakınlarındaki demiryolu geçişinde kimliği belirsiz şahıslar tarafından Amina Okyeva ve eşi Adam Osmayev'in bulunduğu arabaya ateş açıldı.  Okuyeva silahlı saldırı sonucu olay yerinde hayatını kaybederken eşi Adam Osmayev yaralandı.

Daha önce de 1 Haziran'da Ukrayna’nın başkenti Kiev’in Podol bölgesinde Ukrayna’nın doğusundaki terörle mücadele operasyonu katılımcıları, Çeçen aktivist Adam Osmayev ve eşi Amina Okuyeva’ya silahlı saldırı düzenlendiği bildirilmişti. Kendisini gazeteci olarak tanıtan bir kişi Adam Osmayev’e Glock tabancasından ateş açmış, kendisini koruma amacıyla Amina Okuyeva yanında taşıdığı silahla saldırgana ateş açıp adamı yaralamıştı. Osmayev yaralı olarak hastaneye kaldırılmış ve sonradan da taburcu olmuştu.
Her iki aktivist de Rusya'nın Kırım üzerinde gerçekleştirebileceği sahte terör saldırılarına ve Kremlin manipülasyonlarına daha önce dikkat çekmeleriyle tanınıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.