SON DAKİKA
Hava Durumu

“AZATLIK” KATILIMCISI SİNAVER KADIROV, MAHKEME KARARI İLE 510 GRİVNE PARA CEZASINA ÇARPTIRILDI

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2006 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2006 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“AZATLIK” KATILIMCISI SİNAVER KADIROV, MAHKEME KARARI İLE 510 GRİVNE PARA CEZASINA ÇARPTIRILDI
Bugün Simferopol bölge mahkemesi, Sinaver Kadırov’u 510 grivnelik para cezasına mahkum etti. Bu karar, Sinaver Kadırov’a karşı açılan ertelenen idari davası ile ilgili olarak alındı.
Duruşma, davalının soruşturmasından başladı.
Kadırov’a karşı dava Ukrayna Medeni Kanununun, kamu düzeninin bozulması ile ilgili 185 maddesi uyarınca açıldı.
Konuşmasında, Sinaver Kadırov, “Azatlık” kampanyasının gönüllü olduğunu ve hiyerarşiye bağlı olmadığını söyledi. Böylelikle kendisi de kampanya düzenleyici yada yöneticisi olamaz.
Kadırov, 5 Haziran’da çadır kurmanın görüntülerini seyretme ve şahitleri sorgulama talebinde bulundu.
Hakem, Kadırov’un talebini yerine getirdi ve görgü şahitleri olarak İçişleri Bakanlığı Kırım müdürlüğü bölge idaresi başkan yardımcısı Albay Krivenko ve bölge yetkilisini çağırdı. Bu kişiler, 33/44 nolu protokolü hazırladılar. İşbu protokole istinaden daha sonra Kadırov’a karşı idari dava açıldı. Mahkemede şahitler, 5 Haziran’da çadır kurma sırasındaki Kadırov’un tutumundan, onun düzenleyici olarak algılamış olduklarını söylediler.
Sinaver Kadırov’un avukatı Nariman Abdureşitov, şahitlere, protokol hazırlama zamanı saat 10:00 olarak tespitinden sonra, protokol imzalama saati 21:00 olarak kaydedildiğinden dolayı, protokolün hazırlamanın tam olarak ne zaman bittiğini ve imzalandığını sordu. Şahit soruya, protokolün olay yerinde hazırlanmış olup, çadır kurulum şahitlerinin bulunması ile imzalandığını söyledi.
Kadırov’un, kamyonun meydana nasıl girdiği ile ilgili sorusuna şahit cevap veremedi. Protokolü imzalamış diğer şahitler mahkeme duruşmasına gelmedi, bunların hazır bulunmamalarının sebeplerini mahkeme salonunda bulunan akrabalar anlattılar.
Hakem görüntü kayıtlarını seyretmek ve incelemek üzere bir saatlik teneffüs ilan etti.
Bir saatlik teneffüsünden sonra, hakem, görüntülerin teslimi ile ilgili İçişleri Bakanlığı Kırım Müdürlüğü Bölge İdarensin azılı cevabını okudu.
Kadırov, kendi tarafının şahitlerini dinleme ricasında bulundu. Bunlar, “Azatlık” kampanyası katılımcıları Gulnara Barieva ve Eldar Settarov.
Şahitler birbiri ile aynı cevaplar vererek “Azatlık” kampanyanın gönüllü olduğunu, hiyerarşiye tabi olmadığını söylediler. Bunun yanı sıra, Jeleznodorojnıy bölge mahkemesinde davanın açıldığından sonra Kadırov’u kampanyaya katılmamaya teklifinde bulunduklarını iddia ettiler.
Ayrıca, davalı Barieva’nın imzaladığı Şehir Meclisine iletilen dilekçesini ibraz etti.
Bundan sonra hakem bir ara daha ilan etti ve bundan sonra kararını ilam etti – Kadırov’u Ukrayna Medeni Kanununun 185 maddesi uyarınca suçlu bulmak ve 510 grive para cezasına çarptırmak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.